terug naar de inhoudsopgave

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Bejaardenhuisjes

In het laatste infoblad van de gemeente stond een stuk over de bejaardenwoningen die naast Florisberg staan. Deze huisjes zouden niet meer van deze tijd zijn en nodig vervangen moeten worden omdat renoveren te duur is. Deze woningen liggen op een unieke plek waar menig Muiderberger of zelfs Muider graag zou willen wonen. En dit zal dan ook precies de reden zijn dat de oude bejaarden er uit moeten en in een soort flat, tegen Florisberg aangeplakt, moeten gaan wonen.

De mensen die er nu wonen zij erg ontdaan, maar de enige manier waarop zij iets kunnen ondernemen is via de bewonersvereniging van Florisberg. En, je raadt het al, de bewoners die hierin vertegenwoordigd zijn, zijn allemaal bejaard. En over het algemeen zijn oudere mensen niet zo mondig en strijdlustig, dus de kans dat zij dit kunnen tegenhouden is klein.

Als het nu echt zo is dat deze huisjes afgebroken moeten worden vind ik dat ook de huisjes in Muiden moeten worden afgebroken. De huizen op het Kruidpad zijn zelfs nog ouder dan die in Muiderberg, van 1964 ongeveer. De andere bejaardenwoningen zijn wel later gebouwd dan die op het Kocherplantsoen, maar ze zijn precies gelijk. Dus: gelijke monniken, gelijken kappen. Alles laten staan of alles afbreken.Krijg je toch een heel ander kostenplaatje!!! We laten onze bejaarden toch niet hun huisje uit zetten?

Carla van Worcum
terug naar de inhoudsopgave


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: