terug naar de inhoudsopgave

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Brommerspitsleed

Mijne heren,

Ik woon in Almere en werk in Amsterdam. Na vele jaren file leed heb ik ruim anderhalf jaar geleden een brom-scooter aangeschaft. Iedere werkdag kom ik op mijn brommer door de gemeente Muiden heen.
Wanneer ik over de Hollandse brug vanuit Almere kom, staan er verbodsborden voor auto's behalve voor bestemmingsverkeer. Dit wordt voor Muiderberg nogmaals herhaald. Echter deze borden hebben weinig effect. Bij file A6 en A 1 lijkt deze parallel weg ook wel de A1 . Omrijders passeren met hoge snelheid,(minimaal 80 ipv maximaal 80 ) , passeren ook fietsen en brommers als er tegenliggers aankomen, passeren elkaar ook als er een fietser tegemoet komt. Neemt u van mij aan, het is niet prettig om een auto op 10 cm langs te voelen scheren. Fietsers worden zowiezo van de weg gedrukt. In Muiden staat een derde verbod. Maar dit heeft ook een nauwelijks effect . Hierna kom ik terecht op het 'fietspad' langs de A1 richting Diemen.
Eigenlijk wil ik dit geen fietspad noemen. Loszittende tegels,grote kieren tussen de tegels en kuilen en verzakkingen. Soms worden er kleine reparaties uitgevoerd,maar dit is echt een druppel op de gloeiende plaat. Eigenlijk zou dit fietspad totaal gerenoveerd moeten worden.
En tot slot : de brug naar Diemen. Smal, inhaal verbod . De doorgetrokken streep lokt uit tot inhalen. Zelfs de bussen van Connexxion scheuren je voorbij. Wat denkt u wat de chauffeur doet bij een plotselinge tegenligger ? Frontaal of naar rechts ? Ik hoop dan dat ik niet net ingehaald wordt. Ik weet dat deze e mail weinig zal veranderen, maar ik hoop toch dat de gemeenteraad er toch eens aandacht aan kan besteden. Misschien soms wat meer kontrole door politie, of een systeem met een fotocamara wie er door het verbod rijdt. (bij Utrecht is een speciale vrachtwagenafslag met camera , bij een dosseerlicht bij Vinkeveen wordt ook een rood licht camera gebruikt.)

Tot slot nog een gedachte; maak als wethouder eens een ritje op de brommer of fiets in de ochtendspits . Rij het traject Muiden - Diemen. U zult dan zien dat ik de waarheid spreek. De overheid doet er alles aan om ons uit de auto te krijgen. Steeds meer mensen gaan op de fiets en brommer . Dit is misschien een manier om de files te verminderen en ons milieu te sparen.Maar ik denk dat heel veel mensen zullen afhaken door bovengenoemde oorzaken. Er zijn echt momenten dat je je niet veilig voelt.

Met vriendelijke groeten
R.Schmidt
Almere

terug naar de inhoudsopgave


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: