terug naar de inhoudsopgave
terug naar 'Muiden veilig?'

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Korte Reactie's op actie "Wij willen meer weten..."

Gezien de volkomen onwetendheid van de Muider bevolking over welk risico de aanwezigheid van de kruitfabriek op dit moment oplevert of wellicht helemaal niet oplevert, zou het aanbeveling verdienen als alle betrokkenen, inclusief de gemeentelijke instanties openheid zouden betrachten over alles wat hun in dat verband ter kennis is gekomen.
De laatste voorstellen van Mnr Pronk is een aantal vuurwerkverkopers in het verkeerde (keel)gat geschoten; deze verscherping van de wet was (helaas te laat) bedoeld om nietswetende burgers te beschermen tegen rampen zoals Enschede. Als de gemeentelijke overheid nu weer een 'ver van mijn bed' show gaat houden (m.a.w. gedogen en onder de pet houden) dan tast dat de geloofwaardigheid van het openbaar bestuur -de erosie heeft al behoorlijk toegeslagen- nu wel compleet aan!
Het past niet dat geen openheid van zaken wordt gegeven. De risico's zijn wellicht aanvaardbaar, mits een gedegen rampenplan en de daarin genoemde voorwaarden in acht worden genomen. De praktijk van de laatste jaren heeft dat geleerd.
400 ton!? Dat kan toch niet! Graag duidelijkheid van het college.
Hebben wij niets geleerd van Enschede?
Openheid van zaken ten aanzien van de aard van aktiviteiten binnen de muren van Muiden Chmie lijkt mij zeer wenselijk; ook als er niets te verbergen valt
Natuurlijk wil ik meer weten! Maar niet iedereen heeft een computer met aansluiting op internet en dus heb ik het voornemen een eigen actie te starten waarbij een ieder in mijn wijk de gelegenheid krijgt zich in zijn bezorgdheid te uiten! U kunt erop rekenen dat deze site op de hoogte wordt gesteld van de resultaten!
(resulteerde in folderactie van Herman Wetselaar).
Ik ben ernstig geschrokken van de verhalen over de kruitfabriek die ik zojuist gelezen heb. Graag wil ik op de hoogte gehouden worden over de verdere stappen naar meer duidelijkheid en veiligheid.
Inmiddels de documenten op muideninfo uitgebreid gelezen. Ik blijf mijn vraagtekens houden bij wat de gemeente ons voorhoud. Ik ben reuze blij dat jij dit initiatief hebt genomen om dit op te pakken.
Ik zal je, indien nodig, steunen.
terug naar de inhoudsopgave


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: