terug naar de inhoudsopgave

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Heeft niemand zijn lesje geleerd?

"Muider Kwartet"
25 november 2013

Ach Webmaster,
dank voor uw nauwkeurig verslag uit de Rechtbank te Haarlem. Ik heb even overwogen om er zelf heen te gaan, maar met een schreeuwende verdachte krijg ik al gauw medelijden. Daar stond dus echt een oud-Gedeputeerde van VVD-huize terecht voor ernstig wangedrag, dat is redelijk uniek in dit land. Vast staat in ieder geval dat hij zijn politieke en ambtelijke omgeving stevig heeft geďntimideerd. Benieuwd wat de Rechtbank van de aanklachten overeind houdt. En verder - u kent me langzamerhand wel een beetje - vraag ik mij als kiezer af of onze gekozen vertegenwoordigers t.w. de leden van de Provinciale Staten, in hun controlerende taak niet ernstig te kort zijn geschoten. En wat te denken van zijn maatje in het bestuur, de oud-Commissaris Borghouts, van GroenLinks nota bene die anderen nog wel eens de maat willen nemen? Zou het niet aardig zijn om uit de hoek van de verschillende partijen enig verontschuldigend geluid te vernemen? Het rapport “Schoon Schip” vertoont al weer enig stof en is blijkbaar voortijdig in de archieven opgeborgen. Ook In de Muider politiek slechts stilzwijgen hierover. En dan lees ik dat een gekozen raadslid in Muiden opstapt omdat hij de tevredenheid van zijn fractiegenoten niet deelt. Kan ik inkomen als ik het functioneren van onze Raad beschouw die meer aan gezelligheid hecht dan aan politieke scherpte? Zou raadslid Vlaanderen soms terugkeren omdat hij het vorige afscheidsfeestje zo geslaagd vond?

En dan toch nog iets over die vermaledijde Gemeentelijke Herindeling. Ik zou zo graag van ons huidige College willen horen waarop hun vreugde, zonder enige raadpleging van Raad en/of inwoners, is gebaseerd over wat wordt genoemd het ingang zetten van de fusie van onze gemeente met Bussum per 1 januari 2016. Als ik het goed heb begrepen is dat het advies van de huidige Gedeputeerden van Noord-Holland aan de minister. Zoals dat ook - was het niet in 2005? - de zgn. G4-fusie betrof die na vele jaren en een stevige Bussumer-lobby in de Tweede Kamer is gesneuveld. U herinnert zich vast nog wel de negatieve geluiden uit Bussumer Raad en gemeenschap over onze gemeente. En nu zou plots alles vergeven en vergeten zijn? Zijn ze daar misschien beter in OZB-taxaties? Die eerste januari 2016 lijkt me dus wel erg optimistisch of weet ons College misschien meer omdat ze juist voor dit klusje zijn ingehuurd? Was het niet slimmer geweest wat terughoudender te reageren. Je weet maar nooit welke plaatselijke honden en/of sentimenten je nu weer  wakker maakt.
Hoe gaat dat volgend jaar met de gemeenteraadsverkiezingen? Zouden de Muider kiezers zich voor de tweede keer laten belazeren? Lijkt me sterk. Maar ja, hun termijn zit er bijna op, dus wat zou je dan nog druk maken over enig draagvlak of wat plaatselijke onrust. Zou iemand in deze kring wel eens nadenken over het effect van hun wilde plannen rond Westbatterij en buitenhaven op al die Muiers die al wat langer op die plek bezig zijn zoals tuinders en zeeverkenners? Heeft niemand zijn lesje geleerd van wat KNSF-baas Visser met zijn afgedwongen concessie in onze gemeente heeft aangericht?

Sinterklaas is weer in de stad, Webmaster. Zin in een spelletje, mag ik van u de Bloemendalerpolder? Dan heb ik met Rietpolder, Gemeenschapspolder en Aetsveldse-polder een kwartet. U hebt de G4-gemeentes al in de hand. Nu nog eens kijken wie er een kwartet kan maken met onze vier politieke partijen. Kijk uit dat u de vingers niet brand! Zou een spelletjesmaker niet wat zien in een kwartet- of monopoly-spel over Politiek en Ruimtelijke Ordening in de Gooi- en Vechtstreek. Op die manier valt er misschien nog enig plezier te beleven aan onze locale politiek.
In het echt is eerder om te huilen..

met vriendelijke groet, Jacob Veenhuysen

terug naar de inhoudsopgaveU kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: