terug naar de inhoudsopgave

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Verkiezingen

19 februari 2015

Ach Webmaster, moeilijk om je mond te houden temidden van al het gekrakeel. Komen de verschillende Gemeenteraden eensgezind amendementen aandragen voor de discussie in de Tweede Kamer om de fusie toch maar op onze kosten geaccepteerd te krijgen. Lijkt me toch een beetje de omgekeerde wereld. Zoals ook de aanpassing van een bestemmingsplan om de hockeyers in Muiderberg maar hun zin te geven. Blijkbaar ben ik van een andere tijd na de zeventig gepasseerd te zijn.
18 maart mag u uw stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten, er schijnen vijftien partijen mee te doen. Ik had zo graag ergens een verantwoording vernomen van de zittende partijen over de afgelopen periode, met name na de publicatie van het rapport Schoon Schip in 2012. Welke partij was niet betrokken bij het schimmenspel rond de veroordeelde gedeputeerde Hooijmaijers? Die zou ik graag mijn stem geven, maar ws er wel iemand die hem tijdig doorzag?

En dan de verkiezingen voor het Waterschap, de enige verkiezing waaraan je mag meedoen als je hier nog niet zo lang woont. Snapt u dat nou, nog geen lijst met kandidaten gezien, laat staan programma's? Zijn dat niet de vertegenwoordigers die toezien op onze waterhuishouding, daarover heb ik geen klachten. Maar ze zaten er ook bij toen het Waterschap de grond achter de Zeedijk van onze tuinders onderhands voor een zacht prijsje aan de gemeente overdeed. En wisten zij toen al dat de gemeente voor dat zelfde bedragje (130.000 euro, red.) het hele zaakje naar meneer Visser zou doorschuiven (waarde naar schatting 5.000.000 euro - red.). Die vertegenwoordigers zou ik toch graag hun mandaat willen ontnemen, maar nogmaals de informatie over de kandidaten of enige verantwoording heeft mij nog niet bereikt.

Misschien kunt u daar iets aan doen, het zou toch van de weeromstuit niet weer geheim zijn? In wat voor democratie geraken we langzamerhand met al die verwarring en dreiging. De Waterschappen waren de enige instelling die onze Duitse bezetters met rust lieten omdat ze begrepen dat er iets grondig mis zou gaan als ze daar ook de baas wilden spelen. Maar dat is allemaal verleden tijd, die verkiezingen moet u niet zo serieus nemen, die zijn bedoeld voor een gezellig avondje televisie en wie kent het Waterschap en haar gekozen leden nu eigenlijk? Het feest der democratie, het zijn de woorden van de heer Remkes, eerlijk gezegd doet het mij meer aan carnaval denken. Zag u ook hoe hard een van onze interimmers in Hilversum moet werken? Aan diens positie hebben wij toch maar mooi bijgedragen in onze onnozelheid. Ook hier moet nog hard gewerkt worden, voordat de fusieklok aan het eind van het jaar geluid kan worden en het vuurwerk boven de Rietpolder ontstoken. Kom op, Webmaster, oefen maar vast voor de spiegel: "Ich bin ein Bussumer"

Jacob Veenhuysen
terug naar de inhoudsopgaveU kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: