terug naar de inhoudsopgave

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Beetje dom

1 oktober 2015

Misschien komt het omdat ik nooit gevoetbald heb, maar ik begrijp niet waarom 'de voetbal' oud-wethouder Winnubst de schuld geeft van de narigheid waarin ze verzeild zijn geraakt. Toen ik onlangs in de Muider Nieuws las, dat SC Muiden zijn oog had laten vallen op Mariahoeve was ik stomverbaasd. De voetbal had immers een jaar of vijf geleden de tot sportvelden om te toveren weidegrond aan de oostkant van Mariahoeve afgewezen en, aangemoedigd door de politieke tegenstanders van Winnubst, gekozen voor de Brediusgronden?
Het bericht in de Muider Nieuws bleek echter te slaan op het trapveldje bij de halfpipe. Dat zou als oefenterrein kunnen dienen. Gruis in plaats van gras? Het leek me meer geschikt voor straatvoetbal, zoveel verstand heb ik er nog wel van.
Terug naar 2010 toen de voetbal de kans liet liggen om zich samen met de hockeyers uit te leven achter Mariahoeve. Fred Winnubst had gewaarschuwd: hun keus, Bredius, kon wel eens een gebed zonder eind worden. En dat werd het ook. De voetbal had de hand in eigen boezem kunnen steken, maar Winnubst kreeg de schuld. Pas geleden was het wr raak. De nieuwe wethouder beweerde dat er gevoetbald kon worden op de terreinen van RCM. Bleek helemaal niet waar te zijn. En wie kreeg weer de schuld? Vul maar in: Fred Winnubst, ook al was die al jaren wethouder af.
Vraag aan de voetbal: 'Wat heeft-ie dan verkeerd gedaan?'
Antwoord: 'Iedereen zegt dat het zijn schuld is, dus het zal wel zo zijn.'
Beetje dom, zou Maxima zeggen.
Ik mag dan geen verstand van voetbal hebben, van de plaatselijke politiek in Muiden ben ik aardig op de hoogte. Ik heb dan ook een raad voor de voetballers. Hoedt u voor politici die de toffe peer uithangen en met rondjes strooien. Ze laten in ruil daarvoor maar al te graag aan iedereen weten dat Winnubst overal de schuld van heeft. Zo blijven ze zelf buiten schot. Trap er niet in mensen.

Otto Holzhaus, Muiden

terug naar de inhoudsopgaveU kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: