naar het nieuwtjes overzicht

Muider Nieuwtjes


Vlaggetjesdag

MEI - JUNI
JULI - 2006




8-juli-2006
JOP's komen er misschien toch
Commissie D, 6 juli 2006
VIB en PvdA waren en zijn tegen de Jongeren Ontmoetings Plaatsen, omdat zij denken dat de jeugd daar niet om verlegen zit, en er geen draagvlak is voor zo'n opengewerkt bushokje, waar de hangjeugd zijn vaste honk krijgt. Maar nu doet zich iets merkwaardigs voor: Wethouder Hesterman (VIB) meent dat er één JOP als toch moet komen. Hij had informeel met de jeugd gesproken, en geproefd dat deze schalken wel erg in de politiek teleurgesteld zouden zijn als de door de vorige coalitie beloofd JOP's er niet zouden komen. JOP-tegenstander Harry Mock deelde als inspreker dit standpunt. Het zou dan gaan om een proefneming van één jaar met één JOB bij de Amsterdamsepoortbrug in Muiden. De commissie suggereerde als alternatief één JOP in Muiderberg voor een half jaar, en één voor half jaar in Muiden.
Dus: PvdA en VIB (7 zetels) tegen, wethouder Hesterman (VIB) voor, rest van de raad ( 6 zetels) ook voor. Beslissing op de raadsvergadering van 20 juli.


7-juli-2006
Plan Rustende Hoeve ontmoet raadsbreed sympathie.
Commissie C, 6 juli 2006
De heer en mevrouw Van Dijk, de nieuwe eigenaren van de 'Rustende Hoeve' op de Noordpolderweg 4, zijn voornemens om naast de agrarische activiteit een tweede activiteit op het perceel op te starten. Het betreft een kleinschalige dagopvang
voor ouderen en licht dementerende ouderen. Ten behoeve van dit initiatief willen de eigenaren de bestaande hooiberg/schuur verbouwen. Omdat door deze verbouwing de hooiberg/schuur niet meer gebruikt kan worden ten behoeve van het agrarische bedrijf, willen de eigenaren een nieuwe schuur op het erf bouwen. Deze bestemmingplan wijziging werd op de Commissievergadering besproken. Iedereen vond het een sympathiek plan, maar Jaap Meijer (CDA) wees er wél op dat de wegen geschikt moeten zijn voor vervoer van gehandicapten mocht dat ter zake doen. Vastgesnoerde gehandicapten redden zichzelf nu eenmaal niet zo goed wanneer hun busje in de sloot terechtkomt. Wethouder Winnubst zou dat onderzoeken, en verder: geen vuiltje aan de lucht. In verband met deze plannen werd er echter wel gesproken over een beeldkwaliteitplan voor de polder om verloedering te voorkomen. Voor in de toekomst.


29 juni 2006
Riolering Buitengebied
Woonbootmiserie

Met name de woonbootbewoners waren nogal boos over de € 3500 die ze zouden moeten bijdragen aan de aansluiting op het riool die vanaf volgend jaar verplicht is. Voor de goede orde: het leeuwendeel wordt opgebracht door alle andere bewoners. In het voorstel van B&W zouden die € 33,15 per jaar méér rioolrecht gaan betalen. Dat is goed voor tweederde van de kosten. Het overige derde zou door de woonbootbewoners (en andere buitengebied-lieden) betaald worden. En dat is, uiteraard, zonder de kosten die ze zelf moeten maken om hun afvoer geschikt te maken voor de aansluiting op het riool, naar verluid, ook een post die makkelijk in de duizenden euro's loopt.
Op de raadsvergadering van 29 juni klaagden Otto Holzhaus, Cor van Peppel, Han van Wees, en heer Esser over deze aanslag: ze hadden hun portie wel gehad met de liggeld verhoging en de RZB-verhoging. Otto sprak in: 'Eerst de omstreden Roerend Zaak Belasting, die ineens boven op het liggeld kwam. Toen het besluit van het Hoogheemraadschap om het liggeld te vervijfvoudigen. Vorig jaar de verdubbeling van de RZB. En dan nu het voorstel rond de kosten van het riool. De waterbewoners in Muiden hebben hun portie wel gehad. Ik hoop maar dat het vanavond niet alleen over regels, cijfers en centen gaat, maar ook over mensen. Als het elders zo kan worden geregeld, dat de arkeigenaren niet de dupe zijn van een betwistbare aanpak (het staat niet vast of riolering op boten een verbetering van het milieu betekent), dan moet dat hier toch ook kunnen? Ik weiger te geloven dat er geen acceptabele oplossing is, die was er trouwens al, en doe dan ook een beroep op met name de partijen die zich op voorstaan op hun sociale beleid, de PvdA en het CDA. En dan denk in niet aan zoethoudertjes zoals gespreide betaling.'
Dat laatste liep vooruit op het voorstel van de VIB.
De hele raad vond het echter redelijk dat de woonbootbewoners bijdragen aan de aansluiting van hun riool. Iedereen moet daar tenslotte voor betalen. Het bedrag van € 3500 was gebaseerd op jurisprudentie: in 1998 werd € 3175 door de rechter redelijk gevonden. Omdat het college uiteindelijk op voorstel van het CDA niet het risico wilde lopen dat de inflatiecorrectie op dit bedrag bij de rechter sneuvelt, werd het € 3175 in plaats van € 3500: zo waren de woonbootbewoners niet voor niets gekomen.
De verhoging van het rioolrecht voor iedereen wordt hierdoor natuurlijk nóg iets forser. Otto kreeg toch zijn zoethoudertje: betaling in drie termijnen is mogelijk.


22 mei 2006
Brandweerwedstrijden
(Ingezonden door Henri de Gooijer, Plv brandweercommandant Muiden) Zaterdag 20 mei waren er brandweerwedstrijden in Muiderberg Er werd er door 12 ploegen uitgerukt naar een boerderij aan de Goog in Muiderberg.
Het ging hier om brandweer wedstrijden (hoge druk). Als de ploegen de brandende boerderij goed hadden verkend en de stralen goed hadden ingezet werd de brand geblust en werden de 2 slachtoffers gered. De ploegen werden beoordeeld op snelheid, veiligheid en kundigheid. Deze dag was een leerzame en geslaagde dag voor alle ploegen en werd georganiseerd door de brandweer van Muiderberg. De uitslag werd bekend gemaakt door de loco burgemeester de heer Fred Winnubst die daarbij ondersteund werd door de Muiderschippersband.
Nr 1 werd de ploeg uit Zaandam, 2e werd Blaricum en 3e Enkhuizen.


18 mei 2006
Monsterzege
(Ingezonden door Sandra Deuling) Afgelopen zaterdag speelde de E1 van Muiderberg om het kampioenschap, daarvoor moest er gewonnen worden. Binnen 5 minuten kwamen de Muiderbergers op 1-0 achterstand.
Razendsnel herstelden zij zich en lieten zien waarom zij terecht kampioen zijn geworden! De tegenstanders deden nog goede pogingen richting het doel maar Menno en de verdediging gaven ze geen kans. De eindstand werd 1-7 voor Muiderberg.
Devon, Jasper, Jens, Job, Menno, Mike, Niels, Tjerk, Thijs van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap! De leiders hadden voor mooie bekers gezorgd voor alle kinderen, trots laten de jongens deze zien op de foto.
Donderdagavond zullen de vaders van de kampioenen proberen of ze nog kunnen winnen van hun zonen, wij wensen hun veel succes! De wedstrijd begint om 19.00 uur bij S.C. Muiderberg.



16 mei 2006
Waternet boort
Waternet (voorheen DWR) had toestemming gevraagd en gekregen van de gemeente om boringen te verrichten naast de Muidertrekvaart. De boringen, tot minstens zeven meter diep, waren nodig om de grondsamenstelling te kennen. Nu ligt de Muidertrekvaart binnen het gebied van 600 meter rond de haard van de explosie van 1947, waar je gevaar zou lopen op granaten te stuiten mocht je daar 'grondpenetrerende werkzaamheden' verrichten. En deze boringen waren zeker 'grondpenetrerend' en dan moet er vooraf een onderzoek plaats vinden of er granaten liggen. Hoe? Met een boring zeker!


Enfin, oplettende buurtbewoners hadden door dat hier iets niet in de haak zou zijn, en seinde de gemeente in. Deze legde het werk onmiddellijk stil.



U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: