naar het nieuwtjes overzicht

Muider Nieuwtjes

TWEEDE HELFT 2009




Gemeente houdt voet bij stuk inzake bezwaar Kruitpad

"begrip voor emoties"

Jacob Veenhuysen, voorzitter van de Stichting Stad Muiden, heeft nu al antwoord op zijn brief aan de Leden van de Commissie der bezwaarschriften. De gemeente heeft begrip voor zijn emoties. U mag zelf beoordelen of deze reactie passend is op de brief van Jacob:

"Geachte heer Veenhuysen,
Met grote belangstelling hebben wij uw brief van 10 december 2009 gelezen. In uw brief geeft u aan ernstig te willen protesteren tegen het feit dat het u afgelopen donderdagochtend niet was toegestaan de stukken in te zien met betrekking tot de bezwaarschriftenprocedure omtrent de aanwijzing van het Kruitpad als gemeentelijk monument.
Wij begrijpen dat u als burger en voorzitter van de Stichting Stad Muiden graag goed op de hoogte wilt blijven van de lopende procedure en dat het niet kunnen inzien van de stukken bij u emoties en vragen oproept. De reden waarom u de stukken niet kon inzien is als volgt.
Op grond van artikel 7:4, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht liggen het bezwaarschrift en alle verder op de zaak betrekking hebbende stukken voorafgaand aan het horen gedurende tenminste een week voor belanghebbenden ter inzage. Onder belanghebbende wordt verstaan, degene wiens belang rechtstreeks bij het bestreden besluit is betrokken. Dit kan zijn de indiener van het bezwaarschrift danwel een (derde)belanghebbende. De Stichting Stad Muiden is in deze procedure geen belanghebbende. Om deze reden was het u dan ook niet toegestaan voorafgaand aan de hoorzitting de procedurestukken in te zien. Dit heeft dus ook niets te maken met geheimzinnigheid random de procedure, maar is wettelijk voorgeschreven.
Met betrekking tot de betrokkenheid van de heer A.E.P. Vlaanderen in de procedure delen wij u het volgende mee. De heer Vlaanderen is belanghebbende in de zin van de Algemene wet bestuursrecht (artikel 1:2) in deze procedure, omdat hij als eigenaar van panden aan het Kruitpad 1 tot en met 6 een rechtstreeks belang heeft bij het besluit van burgemeester en wethouders van 20 augustus 2009 om het Kruitpad aan te wijzen als gemeentelijk monument. Zijn betrokkenheid in deze procedure staat dan ook geheel los van het feit dat de heer Vlaanderen lid is van de raad van Muiden. ledere burger wiens belangen rechtstreeks bij een besluit van een bestuursorgaan zijn betrokken heeft het recht een bezwaarschrift in te dienen.
Uiteraard zullen wij in het besluit op bezwaar nogmaals alle belangen met betrekking tot deze zaak zeer zorgvuldig afwegen. Wij zullen u een kopie van dit besluit op bezwaar met bijlagen toezenden. Mocht u alsnog aanleiding zien om de procedurestukken in te zien dan kunt u hiertoe een verzoek indienen op grand van de Wet openbaarheid van bestuur. Indien blijkt dat uw verzoek onder de Wet openbaarheid van bestuur valt, kunt u de stukken alsnog inzien.
Wij hopen dat wij u met het bovenstaande voldoende hebben geTnformeerd over de gang van zaken omtrent een hoorzitting en de te volgen procedure en hiermee uw onbegrip hebben weggenomen.
Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met mevrouw M.A.A. di Bucchianico-Bakker, rechtstreeks te bereiken op telefoonnummer 0294-210 245.
Hoogachtend,
burgemeester en wethouders



Protest tegen geheime zienswijze Kruitpad

Jacob Veenhuysen, voorzitter van de Stichting Stad Muiden, wilde inzage in de zienswijzen die ingediend waren tegen de monument status van het Kruitpad. Zijn goed recht, dacht hij. Zijn brief aan de Leden van de Commissie der bezwaarschriften spreekt voor zich:

"Open brief aan:
aan de Leden van de Commissie der bezwaarschriften
het College en de leden van de Raad van de gemeente Muiden

Muiden, 10 december 2009
Geachte Dames en Heren,
Vandaag behandelt de Commissie der Bezwaarschriften de zienswijzen die zijn ingediend op het Besluit van het College van Muiden dd. 18 augustus 2009 om het Kruitpad te Muiden tot Gemeentelijk Monument aan te wijzen. Zonder de gehele voorgeschiedenis van dit besluit langs te lopen durf ik te constateren dat het in onze gemeenschap enthousiast is ontvangen en breed wordt gedragen. Als daar dus tegen wordt geageerd door belanghebbende partijen zou men toch mogen veronderstellen dat dit in alle openbaarheid geschiedt en op grond van een heldere en duidelijke argumentatie.

Het tegendeel blijkt het geval. Hedenmorgen wilde ik van deze zienswijzen kennisnemen, maar na een kwartier werd mij door de betreffende ambtenaar met het wetboek in de hand en op vriendelijke wijze meegedeeld dat ik daar geen recht toe had, omdat ik noch de stichting die ik vertegenwoordig, als belanghebbende is erkend. Geen jurist zijnde wil ik daar toch als inwoner van deze gemeente en voorzitter van de Stichting Stad Muiden ernstig tegen protesteren. In de korte tijd dat ik de stukken van buiten heb kunnen waarnemen viel mij op dat de belangrijkste zienswijze afkomstig is of onder verantwoordelijkheid valt van de voorzitter van de VVD-fractie in de Raad van de gemeente Muiden, de heer mr. A. E. P. Vlaanderen. Zowel de geheimzinnigheid rond de procedure als de directe betrokkenheid van een gekozen volksvertegenwoordiger bij deze kwestie die voor veel van onze inwoners een grote emotionele lading heeft, vind ik op zijn zachtst gezegd onbegrijpelijk en onacceptabel.

Ik doe daarom een beroep op u om hiermee bij uw juridische overwegingen rekening te houden en bij uw politieke beraadslaging te overdenken wat de kiezers van u verwachten.

met een vriendelijke groet,
Jacob Veenhuysen, voorzitter"



Muider kindertjes verplicht naar Hilversum voor griepprik

Vlaanderen: “Kulverhaal, en weer een reden om tegen gemeentefusie te zijn”

In de commissie AZ werd vorige week de vraag gesteld waarom de Muider kindertjes helemaal naar Hilversum, naar het Mediapark moeten, voor de Mexicaanse griepprik. De portefeuillehouder, mevrouw Worm, antwoordde dat dit onvermijdelijk is, gezien de korte voorbereidingstijd: “De GGD heeft, in opdracht van VWS en gemeenten, vanaf augustus gewerkt aan draaiboeken voor diverse griepvaccinatiescenario's (alle kinderen tussen 0-18 vaccineren, kinderen tussen 0-12 vaccineren, etc.). Daarbij is steeds uitgegaan van vier weken voorbereidingstijd, wat op zich al krap is. In de diverse scenario's wordt uitgegaan van meerdere locaties.
Toen minister Klink maandag 9 november om 17.15 uur aankondigde dat de kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar gevaccineerd moesten worden, gaf hij de GGD'en en de gemeenten maar twee weken voorbereidingstijd. Hij besloot ook dat de vaccinaties moesten starten op dezelfde datum in het gehele land: 23 november en 14 december (2e prik). Daarnaast werden de GGD'en verplicht al op donderdag 12 november om 12.00 uur de gehele oproepplanning (locaties, de oproepbrief, de oproeplijsten, etc.) aan het RIVM aan te leveren.
De uitnodigingsbrieven worden namelijk landelijk vanuit het ministerie verstuurd. Om dit te kunnen uitvoeren moest de GGD een planning maken voor zo'n 16.000 inwoners en op woensdag de 11e voor 16.00 uur absolute zekerheid hebben over het volledig kunnen inrichten en bemensen van de beoogde vaccinatielocaties.
Voor één locatie zijn er minder mensen nodig dan voor twee of meer locaties. Voor de GGD was het niet mogelijk om tussen maandag 9 november 17.15 uur en woensdag 11 november 16.00 uur absolute zekerheid te verkrijgen dat het mogelijk was dit benodigde extra personeel (bovenop personeel dat nodig is voor het Media Park) te verkrijgen. Daarbij moeten we een reserve pool hebben voor het geval medewerkers niet kunnen vaccineren omdat ze zelf de griep hebben. Op basis van bovenstaande overwegingen is besloten te kiezen voor één centrale vaccinatielocatie.
” zegt burgemeester Worm.

Erik Pieter Vlaanderen vindt dit een “kulverhaal”. Hij vraagt zich af of de GGD op een andere planeet woont, waar ze verstoken zijn van nieuws. Iedereen wist toch immers dat dit er aan zat te komen. Als je een scenario klaar heb, heb je toch geen vier weken voorbereidingstijd meer nodig. Ze zeggen dus maar wat. Wéér toont de overheid geen enkel respect voor de burger. Kennelijk is de regionale GGD te grootschalig en te ver van de burger. Deze gang van zaken toont weer eens aan de grootschaligheid in het nadeel van de burgers is: Voor hem nog een reden om tegen de fusiegemeente Bussum-Naarden-Muiden-Weesp (Naardermeer) te zijn.

(De vaccinatie van de kinderen en huisgenoten zal gaan plaatsvinden in één van de studio's van het Mediapark op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 november. Het gaat om zo'n 16.000 personen die twee vaccinaties aangeboden krijgen. De tweede vaccinatie zal gegeven worden op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 december.)


Vos vermoordt kippen!

Hans Rosenberg op de Singelstraat 32 – u weet wel, die riante boerderij met aangebouwde omgebouwde molen -schreef een brief aan Burgemeester en Wethouders van Muiden:

“Bij deze wil ik u op de hoogte stellen dat er een vos in het centrum van Muiden rondloopt.
Afgelopen nacht zijn al mijn kippen, 7 stuks, doodgebeten. Zowel nazoeken op internet als navraag bij een bevriende jachtopziener leert dat vossen de enige beesten zijn die op deze manier een heel kippenhok vol kippen kunnen uitmoorden.
Vossen zijn niet ongevaarlijk voor kinderen en huisdieren, dit is dus een zorgelijke situatie en ik reken erop dat u er iets aan zult doen.”


Muideninfo verbaast zich erover dat Hans van onze Burgemeester en Wethouders verwacht dat zij er iets aan zullen doen. Het ligt, volgens ons, meer op de weg van meneer Rosenberg goed voor zijn kippen te zorgen, en te voorkomen dat er roofdieren in het kippenhok binnendringen.

Muideninfo is er overigens in geslaagd een foto te maken van de onderhavige vos: zo te zien een vrolijk en onschadelijk beestje, dat vrolijk op de Schapenkaai haasje-over speelde:


Verder kunnen behalve vossen óók mensen 'een kippenhok vol kippen uitmoorden'.


Boekje van Otto loopt als een tierelier!


De bundel ‘Ontmoetingen in Muiden en andere belevenissen’ met verhalen en verhaaltjes die  Otto Holzhaus voor NRC-Handelsblad schreef, aangevuld met niet eerder gepubliceerd werk, is een groot succes. Het aantal exemplaren dat totnogtoe de deur uit ging benadert de zeshonderd. Met Sinterklaas en Kerst in zicht zullen het er zeker nog meer worden. Otto ontving, lopend door Muiden, van tal van Muiers felicitaties en complimenten. Maar ook buiten Muiden is waardering. Zo kreeg hij een mail van Philip en Elly van Lith, het bekende muzikale Muider echtpaar, dat naar Griekenland verhuisde.
Philip schreef:

Dag Otto en Gerarda,
Voor mijn verjaardag (27-10) ontving ik van mijn zus Carla je geweldig leuke boekje.
Nu wij in Griekenland wonen, is het des te leuker om weer eens wat te lezen over Muiers.
Vooral het verhaal over Jantje vond ik aangrijpend.
Ook leuk om over Neerlandicus Huib te lezen, en over Ton Sijbrands; heel treffend allemaal - natuurlijk ook de andere belevenissen en, zoals je dat zo mooi omschrijft: de ‘observaties’. Enkele stukjes deden me aan Simon Carmiggelt denken, zo mooi, bijvoorbeeld dat verhaaltje over het kleine meisje in het plantsoen.
Jarenlang hebben we ‘je Spieringen’ op zolder bewaard, maar door onze verhuizing naar een kleiner huis in Muiden moesten we ze helaas wegdoen.
Wel hebben we de CD-ROM hier, wat wel iets minder tastbaar is, maar evengoed een leuk hebbedingetje. Otto, fijn dat er Muiers zijn zoals jij!
Bedankt voor dit boekje, en het ga jullie goed.
Vriendelijke Groeten,
 
Philip & Elly van Lith


(Ook de CD-ROM is nog te verkrijgen, bij 'Madame MikMak' - in het pand van de voormalige Chinees in de Amsterdamse straat. Deze CD-ROM met o.a. oude 'Spierings' is ook nog te verkrijgen bij de Historische Kring Stad Muiden. Verder zijn alle Spierings te lezen bj de Historiche Kring in het Muizenfort. Iedere zatermorgen zijn daar Ayla Blum, Alex Stend of Henk Nauta aanwezig om vragen te beantwoorden, foto's op te zoeken enzoverder).



Willem Kaarsgaren verwacht volledig herstel

Met vele Muiers en Muiderbergers schrokken we, alweer zo'n zes weken geleden, van het nieuws dat onze raadsgriffier, Willem Kaarsgaren, opgenomen was wegens ernstige longproblemen. Willem had juist het verstandige besluit genomen op te houden met roken. Zijn longproblemen hingen nauw samen met zowel het jarenlang roken, als zijn poging om te stoppen. Na een aantal geslaagde operaties is Willem weer thuis en herstellende.

Willem is blij met alle hartverwarmende belangstelling. Muideninfo mist onze griffier zeer, en is blij dat Willem een volledig herstel verwacht. We zien er naar uit Willem – nu met gezonde longen – weer in de raadszaal te ontmoeten.

De VVD-fractie van de gemeenteraad vroeg Muideninfo vanaf deze site hun medeleven met Willem, en hun vreugde over het herstel van Willem te uiten.



Frits van Rossum overleden

Maandag 28 september overleed Frits van Rossum in zijn verpleeghuis. Zijn gezondheid liet al geruime tijd te wensen over. Muideninfo wenst zijn vrouw Bea sterkte met de verwerking van deze gebeurtenis, en ook de Muidersportvereniging MSV'68, waar Bea haar conditie op peil houdt, betuigt zijn deelneming.

Erik Pieter Vlaanderen laat ons weten dat de VVD fractie met leedwezen kennis heeft genomen van het overlijden van een zeer gewaardeerd oud raadslid. Frits van Rossum was jaren de stille derde man in de fractie van Marjo Vlaanderen en Frans Tielrooi, en later Pim de Jong. Hij betuigde zich een zeer gedegen en gedisciplineerd raadslid en vice fractievoorzitter, een keurige en uiterst loyale collega, was stipt en correct en ook aardig en vriendelijk.
Frits nam de tijd voor jongeren in de politiek, zoals bijvoorbeeld ondergetekende en Henk van Ginkel.
Daarbij stak Frits niet onder stoelen of banken dat hij enerzijds soms wat moeite had met het jeugdig enthousiasme, maar anderzijds was hij de begripvolle vaderfiguur die je duidelijk maakte hoe hij vond dat het hoort in de politiek. Wij hebben hem ervaren als een uiterst betrouwbaar mens op wie je nooit tevergeefs een beroep deed. Twee onderwerpen brachten de correcte en bescheiden Frits tot gloeiend enthousiasme:
zijn tijd bij de dienst bescherming bevolking, en zijn passie als zendamateur.
Ook de VVD fractie wenst zijn vrouw Bea en zijn zoons Mike en Ken sterkte toe bij het verwerken van dit verlies, zo laat Erik Pieter ons namens bestuur en fractie weten.



Ton Sijbrands herovert wereldrecord blind-simultaan dammen.

Het was hem afgepakt door landgenoot Erno Prosnam, maar onze stadsgenoot Ton Sijbrands heeft het terug: het wereldrecord blind-simultaan dammen. Afgezonderd van de speelzaal, in het Olympisch stadion, op 25 september, speelde Ton 28 partijen - uit zijn hoofd. Hij had daar een afmattende 42 uur voor nodig. Hij won 18 partijen, 7 eindigden in remise, en hij verloor er slechts 3. Dat was ruim voldoende voor het wereldrecord. Om het record te halen moest Sijbrands zeventig procent van de partijen winnen en dat lukte hem dus. Een remise levert een half punt op.


(copyright : RTL Nieuws)



Wargames by Guus Kroon

Op zaterdag 29 augustus was het precies 70 jaar geleden dat er een Algemene Mobilisatie plaatsvond. Reden voor Guus Kroon om zijn stadsgenoten op te roepen voor het naspelen van deze mobilisatie. De opkomst was teleurstellend, maar desondanks een lust voor het oog:

Reveille, om 9:00 uur op de Sluis

Teleurstellende opkomst

Guus' Army

Kwalitiet in plaats van kwantiteit



Kruitpad: gemeentelijk monument

Beslissing omstreden

“Op 18 augustus 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het Kruitpad met kade, beschoeiing en bomen, de percelen Kruitpad 1 t/m 6, 6a en 7 t/m 12 en de zich daarop bevindende woningen aan te wijzen als gemeentelijk monument. Het Kruitpad en de betreffende woningen zijn daarmee het eerste gemeentelijk monument.
Het college van burgemeester en wethouders volgt hiermee het advies van de Monumentenadviescommissie van de Stichting Welstandszorg Noord-Holland dat zij op 2 juli jongstleden heeft ontvangen. De beslissing van het college van burgemeester en wethouders is na een zorgvuldige afweging tot stand gekomen waarbij uitvoerig aandacht is besteed aan het advies en aan de reacties van betrokkenen.” zo laat de gemeente ons weten.

Maar er is meer, wat de gemeente in het hierboven geciteerde persbericht ons niet laat weten:
De panden op nummer 1 t/m 5 zijn juridisch nog steeds het eigendom van makelaar Vlaanderen, of BV's waarvan hij bestuurder is. Toen de woningbouwvereniging een aantal jaren geleden van de gemeente het badhuis aan de Prinses Irenestraat gekocht heeft om er een appartementen complex te bouwen en de grootschalige woningbouw op het KNSF-terrein wonen in het groen aan het Kruitpad onmogelijk zou maken, besloot Vlaanderen de huizen te verkopen aan projectontwikkelaar “Assisted Living”. Er is een koopovereenkomst, en een plicht tot levering én afname, maar wanneer moet nog besloten worden. Waarschijnlijk vindt de transactie pas plaats als het project van “Assisted Living” (dure verzorgingsappartementen) gerealiseerd is, want zo ontloopt de projectontwikkelaar de overdrachtsbelasting van 6%. En intussen betaalt “Assisted Living” keurig de rente over de koopsom. De eigenaar van het zesde huis van het rijtje heeft ook een dergelijke deal met de projectontwikkelaar.
Om de gemeentelijke monumentstatus realistisch te maken heeft de gemeente zogenaamd voorkeursrecht op de panden van toepassing verklaard, of zal dat binnenkort doen. Dat betekent dat bij verkoop de panden aan de gemeente moeten worden aangeboden. De koper, “Assisted Living”, is hierover door de gemeente aangeschreven. Daarmee erkent de gemeente dat zij nooit de eerste koper kan zijn, en lijkt het voorkeursrecht een lege dop. Daarnaast staat het besluit van de gemeente haaks op de plannen met het KNSF-terrein, waarin het gebied rond de nummers 1 t/m 6a aangewezen is als “voorzieningengebied”, waarmee bijvoorbeeld winkels bedoeld worden. In de commissievergadering maakte geen enkel raadscommissielid daar bezwaar tegen. Zo lijkt de gemeente een veelheid van tegenstrijdige signalen af te geven.

Juridisch eigenaar Vlaanderen wil deze ingewikkelde zaak vooralsnog eerst bestuderen voordat hij met een reactie komt. Tegen het besluit van de gemeente kan iedere belanghebbende bezwaar maken, bij afwijzing van het bezwaar kan de Raad van State een oordeel uitspreken. De Raad van State kan besluiten dat het besluit niet voldoende zorgvuldig is genomen, de Kroon kan het besluit vernietigen.

foto nr. 7-11 uit rapport monumentencie.
Uit het rapport van de gemeentelijke monumentencommissie blijkt dat de architectonische waarde van de panden nogal verschilt: “De waarde van de woningen 7-12 is hoog. Voor arbeiderswoningen zijn zij zorgvuldig vormgegeven en subtiel gedecoreerd. Bovendien getuigt de uitvoering van bijvoorbeeld het metselwerk van bekwaam vakmanschap en zijn de woningen relatief gaaf bewaard gebleven. De architect Ouëndag had samen met architect J.F. Klinkhamer een gerenommeerd architecten bureau in Amsterdam.”

Tot:
Bij het pand nr 6(a?- de bungalow-red.) valt geen enkele architectuurhistorische waarde te ontdekken. De uitvoering is eenvoudig en de vormgeving is weinig bijzonder.

Toch is de gemeentelijke monumentencommissie, die bestaat uit architect Wiebe Hofman en binnenhuis-architect Margot Eras, er een voorstander van om het hele Kruitpad tot monument te verklaren: “Als ensemble is het Kruitpad een zeldzaam lint.”

Het persbericht vervolgt: “Deze aanwijzing is niet bedoeld om een “stolp over het Kruitpad” te zetten .“ Wat daarmee bedoeld wordt kon de gemeente ons niet vertellen, maar lezing van het rapport van de monumentencommissie maakt duidelijk dat dit erfgoed op passende wijze geïntegreerd dient te worden in de ontwikkeling van het KNSF-terrein. Het persbericht vervolgt “Het Kruitpad en de woningen verdienen een status als gemeentelijk monument vanwege de hoge waarden die het geheel vertegenwoordigt, zoals de historie van de Kruitfabriek en de schoonheid van het pad.
Naast de vele prachtige Rijksmonumenten die onze stad reeds kent, hecht het college van burgemeester en wethouders veel waarde aan het beschermen en behouden van monumenten die van lokaal belang zijn. Het Kruitpad is hier een sprekend voorbeeld van en het is dan ook passend dat het Kruitpad ons eerste gemeentelijk monument is.”

Lees ook de ingezonden brief van Herman Wetselaar

Ook de gemeente komt nog met een reactie:
"Met de uitdrukking een 'stolp over een gebied of de gebouwen' te zetten, wordt bedoeld dat de monumentenstatus niet betekent dat er nooit meer iets aan de monumenten mag worden veranderd. De aanwijzing verandert bijvoorbeeld niets aan de gebruiksmogelijkheden van de woning. De mogelijkheden, die het bestemmingsplan voor het gebruik van de woning biedt, blijven van toepassing. Het behoud van het monument is ook gebaat bij een normaal gebruik en onderhoud.
Wil men iets aan het monument veranderen, is daarvoor een vergunning op grond van de monumentenverordening vereist. In het kader van deze vergunningsprocedure dient advies te worden gevraagd aan de monumentencommissie. Net als bij de aanwijzing tot monument, dient bij het verlenen van deze vergunning een belangenafweging gemaakt worden, waarbij wordt afgewogen of de gewenste verandering geen afbreuk doet aan het monument en, indien dit het geval mocht zijn, of het belang van de gewenste verandering opweegt tegen de inbreuk op het monument."



Otto bundelt zijn verhalen

Over Muiden en zichzelf

Onze stadschroniqueur Otto Holzhaus heeft zijn verhalen en verhaaltjes gebundeld. Het boekje heet 'Ontmoetingen in Muiden en andere belevenissen'. Bezoekers van Muideninfo zullen zich ongetwijfeld met veel plezier zijn 'keutels' herinneren, en lezers van het NRC-Handelsblad zullen evenzeer genoten hebben van zijn verhalen op de achterpagina van deze kwaliteitskrant. Voor hen is de bundel goed nieuws, voor anderen een prima gelegenheid om kennis te maken met de eigenzinnige, humoristische en compacte stijl van Otto Holzhaus.
In sommige stukjes klinkt, heel subtiel, het maatschappelijk engagement van de sociaal-democraat door, zoals bij zijn formidabele stuk over zijn achterneef, Ferry Holzhaus, die directeur is van de vastgoed onderneming die tegen de zin van Otto het Kruitbos wil vernietigen. Of 'het pakketje' een ontroerend verhaal over eenzaamheid. Of 'Lam en Ta blijven lachen', over ambtelijk onbegrip en ambtelijk begrip. Bekende Muiers komen ook aan bod: waaronder, bijvoorbeeld Ton Sijbrands, Harry Smit (zonder –h, de trambestuurder), Jantje: de zoon van Lou de palingboer, tandarts Wouter Vriesman, Jo van Rooij, Claude Murray, en Huib Smelt. Allemaal geïllustreerd.
Het boekje gaat grotendeels over belevenissen van Otto zélf, met zijn vrouw Gerarda. De keuze van de omslag foto is dan ook voor de hand liggend: een portret van dit echtpaar. De vlag dekt de lading.


De bundel is te koop bij 'de Hoek' en 'de Ark' (in Weesp). Er staan 72 verhaaltjes in, voor nog geen tientje. Meer werk van Otto, met name 'de Spiering' is op CD-Rom is verkrijgbaar bij 'Madame Mik Mak', voor 5 euro.


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: