terug naar het overzicht

26-april , 1-mei-2001 en 15-mei-2001

Levert gunstige benuttingsvariant
plaatselijk benzine-station op?


Het was het zover: uw webmaster mocht op het gemeentehuis de tekeningen van de 'foute' en 'goede' benuttingsvariant inzien. Lees verder...

reactie Schulp op dit idee


Weinig verrassend...

Er stond stond op de tekeningen weinig verrassend. Inderdaad was de 'foute' benuttingsvariant, die op 5-november-1999 gedateerd was overeenkomstig met de een jaar later door de gemeente gepresenteerde plannen. En inderdaad kwam de 'goede' variant, die op 11-februari-2000 gedateerd was in grote lijnen overeen met wat u eerder op muideninfo.nl heeft kunnen lezen.

Maar...

Eén ding was echter anders dan de heer van Leeuwen ons destijds mededeelde: Rijkswaterstaat is wel degelijk van plan de op- en afrit bij 'de Hackelaer' te re-construeren. In de huidige plannen rijdt je, komende vanuit Almere of het Gooi eerst het benzinestation voorbij, om er vervolgens vanuit het westen binnen te rijden (zie kaartje). Van de op- en afritten naar het benzinestation wordt dan ook gebruik gemaakt om de A1 te verlaten, of op de A1 te komen vanaf de Mariahoeveweg.

situatie A1 bij de Hackelaer

Voor hetzelfde geld kan je dus ook het benzinestation rechtstreeks vanuit Muiden bereiken.

Muideninfo.nl heeft daarover gelijk met Rijkswaterstaat (ir. Jan van Leeuwen) gebeld en inderdaad: dat zou mogelijk kunnen zijn, ware het niet dat zulks tegen de 'policy' van Rijkswaterstaat is.
Maar in dit geval gaf Jan van Leeuwen ons een goede kans dat wanneer we dat in de inspraak brengen het benzinestation bereikbaar gemaakt zal worden vanuit de Mariahoeveweg.

En Rijkswaterstaat is in het algemeen heel ontvankelijk voor ideeën die vanuit het plaatselijk bestuur naar voren worden gebracht. Welk raadslid maakt zich sterk voor dit idee?

Hans van der Steen maakte zich sterk.

Op de commissievergadering van 26 april 2001 stelde Hans van der Steen voor, dat àls de toerit tot 'De Hackelaer' gereconstrueerd wordt, het benzine station toegankelijk gemaakt wordt vanaf de Mariahoeveweg. De commissievergadering werd voorgezeten door wethouder Schulp.
Het antwoord van deze wethouder was even eenvoudig als niet-terzake-doende: "We gaan voor een aquaduct".

Commentaar van muideninfo.nl:
Dat mag wel zo zijn, maar ook langs een A1 die onder de Vecht doorduikt staan benzinestations, en dan zal zeker een re-constructie noodzakelijk zijn.
En verder: de aanwijzingen dat een benuttingsvariant doorgaat voordat er sprake is van een aquaduct zijn nogal sterk en het lijkt niet erg verstandig daar geen rekening mee te houden.

Heeft Hans het wel goed uitgelegd?

Op de commissievergadering van 15 mei stelde uw webmaster de vraag nog eens duidelijk: 'Als er een re-constructie komt van de A1 (in verband met een aquaduct òf benuttingsvariant) en daarmee een re-constructie van de aansluiting van het benzinestation 'de Hackelaer', wil onze wethouder zich dan inspannen om een aansluiting van dat benzinestation op de Mariahoeveweg te bevorderen?'. 'Ja' zei Dick Schulp, nadat het hem nogeens duidelijk was uitgelegd. Bedankt, Dick, namens alle dorstige Muiense auto's.
terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: