terug naar het overzicht
terug naar 'de gemeentelijke website'

Verslag van de commissie vergadering van 23 januari 2001



Heel beperkt verslagje:

U heeft het misschien al vermoed: uw webmaster is beroepshalve goed thuis op het gebied dat in goed Nederlands 'Internet Presence and Connectivity' heet. Daarom kon deze schalk natuurlijk slechts drie uren na de persconferentie deze site (toen nog alleen over het aquaduct) on-line krijgen!

Vanzelfsprekend wil uw webmaster, als Muier ondernemer, onze gemeente en onze gemeenschap graag helpen om op 'eigentijdse wijze' te communiceren. Daartoe heeft uw webmaster een - volledig functioneel principe - ontwerp voor de gemeente Muiden gemaakt waarmee alvast een begin gemaakt kan worden.

Van onze Burgemeester, de heer Smith, mocht uw webmaster het woord voeren, en in dit toespraakje heeft uw webmaster het ontwerp - wat uw webmaster natuurlijk ook nog aan u gaat tonen - aan de gemeente ter beschikking gesteld. Inderdaad, kosteloos, zoals het nu is ('as-it-is').

En verder heeft uw webmaster een 'second-opinion' aangeboden, verschillende content-management pakketten met elkaar vergeleken (content-management is nodig om eenvoudig en zonder kennis van het internet de inhoud van de website te beheren - terecht heeft de gemeente daarvoor gekozen), uitgezocht op welke wijze een goedkope(re) 'hosting' kan plaatsvinden (voor content-management is een speciale, duurdere hosting noodzakelijk, en deze situatie wil nog weleens uitgebuit worden), en biedt het bedrijf van uw webmaster aan om zo spoedig mogelijk op veilige, gebruiksvriendelijke en flexibele wijze alle werkplekken op het gemeenthuis te voorzien van alle mogelijke internet faciliteiten.

Ook kwam de nieuwe APV (Algemene Plaatselijke Verordening) aan het bod. Deze gaat binnenkort in, en uw webmaster gaat zijn best doen om deze op Internet gepubliceerd te krijgen. Handig, als je even wilt nazien wat wel en niet mag....


Voor het overige en aanvullende informatie verwijst uw webmaster naar de notulen van de commissievergadering, te bezichtigen op het gemeentehuis, maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 12:30 uur, of na afspraak.

naar het begin van deze pagina

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: