terug naar het overzicht

Verslag van de commissie vergadering van 25 januari 2001



Uw webmaster zal uit deze vergadering slechts een paar puntjes pikken. Eerst was commissie C aan bod, voorgezeten door Cees Leupen. Hij meldde dat de verwerking van het sociaal-economisch onderzoek door Kolpron wat vertraging had opgelopen, voornamelijk omdat de zelfde mensen die dit onderzoek doen zich ook inspannen om een gedragen aquaduct gedaan te krijgen.

De wethouder verwachtte een concept-rapport op 20 februari aanstaande, dat dan door B&W bestudeerd zal worden, waarop B&W een standpunt formuleert naar aanleiding van de conclusies van het rapport, en er een inspraak ronde volgt om zo nog voor het 'zomerreces' tot een definitief rapport te komen. Als uw webmaster het tenminste goed begrepen heeft.

Uw webmaster is niet alleen nieuwsgierig naar het rapport, maar zeker ook naar de 'input-data' die door Kolpron gebruikt is. Zoals u weet is het onderzoek voor een groot deel gebaseerd op 'workshops' waarin verschillende partijen (bevolking, ondernemers, gemeentebestuur, aanbieders recreatie, .. ) door middel van een enquete hun mening gaven over een aantal op de gemeente Muiden betrekking hebbende stellingen, in kleine groepjes ideeën naar voren brachten, en verder wat 'brainstormden'. Deze resultaten gebruikt Kolpron voor haar rapport, samen met andere, externe gegevens. Maar deze resultaten zijn natuurlijk ook op zich interessant, en kunnen waarschijnlijk ook vanuit verschillende standpunten op verschillende wijze ge-interpreteerd worden. Daarom vroeg uw webmaster ook deze 'input-data' beschikbaar te stellen, uiteraard in electronische vorm, zodat er ook nog eens wat mee gedaan kan worden. (Bij Kolpron hebben ze computers. De heer drs. ir. Paul Reyn gebruikte er zelfs één op de workshop om de enquete-gegevens ter plekke te verwerken).
Onze wethouder zegde toe de suggestie 'mee te zullen nemen'. We houden u op de hoogte.



Daarna was commissie D aan bod. Iedereen natuurlijk nieuwsgierig naar de 'bestuurlijke conclusies' naar aanleiding van dat ambtenaren overleg van 18 december. Maar de heer Schulp had eerst nog een ander nieuwtje: onze busmaatschappij ConneXXion stelt voor de buslijn naar Weesp te vervangen door CVV vervoer. In feite, zo is uw webmaster het met deze wethouder eens, is dat een enorme verbetering: als je tijdig opbelt wordt je thuis (of een andere plek) opgehaald en vervoerd. Je komt dan bijvoorbeeld op het station Weesp hoogstens een kwartier te vroeg aan, zodat we nu allemaal onze eigen buslijntje hebben met een kwartier-dienst regeling van onze woning naar Weesp!
De buslijn vervoert nu slechts 48 personen per werkdag, en in het weekend nog minder, en kan dus niet rendabel genoemd worden.


En toen: het aquaduct! Muiden heeft andere partijen die profiteren van een aquaduct gevraagd mee te betalen aan het onderzoek (die in tweede instantie gefourneerde 60.000 gulden, en eventueel vervolg daarop).
Misschien kost dan zo het verdere onderzoek helemaal niets, zo vertelde de wethouder, want we hebben immers al 50.000 gulden betaald aan dat onderzoek waartoe eerder (pssst: in die geheime raadsvergadering) besloten werd.
En mischien wordt de benuttingsvariant - als t-ie doorgaat - toch niet naar voren geschoven, en wordt-ie pas in 2004/2005 aangelegd. Maar, zo waarschuwde de wethouder, dat kan morgen weer anders zijn.
Verder moet u niet alles geloven wat u leest, aldus deze wethouder: er komt geen 'zuidas' (16 voetbalvelden kantoorruimte!), en eigenlijk komt er als het meezit helemaal geen kantoor ontwikkeling ten behoeve van dat aquaduct. [Dus het eerste en tweede rapport van Kolpron (met die 16 voetbalvelden) moet u maar niet serieus nemen, evenmin als die persconferentie van 9 november. Een oplettende dame concludeerde dat al meteen na de commissievergadering van 7 december - uw webmaster]
Ook als u iets leest over wat een provinciale ambtenaar van Onze Plannen zegt moet u dat niet al te serieus nemen, aldus deze wethouder. [Maar dat gaat vast niet over muideninfo.nl: uw webmaster heeft immers per e-mail (bij de provincie hebben ze internet!) de gedeputeerde de Boer om een officiele reactie gevraagd, en daarbij medegedeeld dat deze reactie gepubliceerd zou worden, en de provincie heeft toen haar reactie in een e-mail gegeven : deze e-mail is vervolgens ongewijzigd gepubliceerd, kijk maar: - uw webmaster]


Tenslotte: het sluipverkeer. Op 28 februari vindt daarover een inloopavond plaats.
En wat betreft de veilige fietsverbinding naar Amsterdam: geen nieuws, ondanks een overleg tussen Amsterdam (IJburg), Diemen en Muiden op 10 januari jongstleden.


Voor het overige en aanvullende informatie verwijst uw webmaster naar de notulen van de commissievergadering te bezichtigen op het gemeentehuis, maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 12:30 uur, of na afspraak.

naar het begin van deze pagina

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: