terug naar het overzicht

Groot onderhoud A1

Er vindt dit najaar groot onderhoud aan de A1 plaats. Het brugdek van de Vechtbrug wordt eindelijk vervangen.

Niet in twee weekenden, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar in vier: het eerste en tweede weekend in december, en het tweede en derde in januari.
De weekenden zijn :
WAT GAAT RIJKSWATERSTAAT DOEN?
Rijkswaterstaat voert in vier weekenden tussen 1 december 2006 en 19 januari 2007 onderhoudswerkzaamheden uit aan de Vechtbrug bij Muiden. De beweegbare brugdelen worden vernieuwd. De nieuwe brugdekken worden volledig in staal uitgevoerd waarmee de geluidsoverlast van het huidige houten brugdek tot het verleden behoort.
WAT BETEKENT DIT VOOR HET VERKEER?
Tijdens de werkzaamheden is er steeds één brug afgesloten. Het wegverkeer in beide doorgaande richtingen wordt dan over de naastgelegen brug geleid. Houdt u hierbij rekening met extra reistijd van tenminste een half uur. De toerit Muiden en afrit Muiderslot op de Al en de afrit Muiderberg op de A6 zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het verkeer. De Vechtbrug is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De omleidingroutes voor het verkeer van en naar Muiden zijn ter plaatse met borden aangegeven. Rijkswaterstaat adviseert de weggebruiker om met het openbaar vervoer te reizen. Tijdens de werkzaamheden biedt Rijkswaterstaat in samenwerking met Connexxion een gereduceerd buskaartje aan. Een enkele reis van ‘t Gooi naar Amsterdam voor € 1,- en van Almere naar Amsterdam voor € 2,-.

DECEMBER 2006: WEEKENDAFSLUITINGEN RIJBAAN RICHTING AMERSFOORT
Tijdens deze periode vervangt Rijkswaterstaat het brugdeel richting Amersfoort.
Weekenden waarin gewerkt wordt Het verkeer wordt omgeleid via de rijbaan richting Amsterdam. Er zijn twee rijbanen beschikbaar voor het verkeer richting Amersfoort en drie rijbanen richting Amsterdam.

JANUARI 2007: WEEKENDAFSLUITINGEN RIJBAAN RICHTING AMSTERDAM
Tijdens deze periode vervangt Rijkswaterstaat het brugdeel richting Amsterdam.
Weekenden waarin gewerkt wordt Het verkeer wordt omgeleid via de rijbaan richting Amersfoort. Er zijn twee rijbanen beschikbaar voor het verkeer richting Amsterdam en drie rijbanen voor richting Amersfoort.

In beide gevallen zijn de toerit Muiden en afrit Muiderslot op de A1 en de afrit Muiderberg op de A6 afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via gele omleidingsborden. Dit om het sluipverkeer in de gemeente Muiden en Muiderberg tegen te gaan. Verkeersregelaars zullen hier ter plaatse op toezien. Een uitzondering wordt gemaakt voor de inwoners van de gemeente Muiden en Muiderberg. Zij kunnen langs de afzettingen rijden op vertoon van de folder tijdens de werkzaamheden aan de Vechtbrug. Deze folder werd zaterdag 25 november verspreidt samen met het Informatiebulletin Gemeente Muiden.

Gevolgen voor fietsers/wandelaars
De Vechtbrug is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk voor fietsers(?) en voetgangers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via gele omleidingsborden.

Gevolgen voor buspassagiers lijn 110

Het oorspronkelijk bericht luidde:

Van 1-dec-2006 t/m 4-dec-2006 en 8-dec-2006 t/m 11-dec-2006 worden de brugdekken in de Vechtbrug vervangen. De brug is versleten en niet langer bestand tegen toenemende verkeerslast. Als oplossing voor lawaaioverlast door rammeld brugdek is gekozen om beiden te vervangen. Er is beperking van de capaciteit op de A1 tussen knooppunten Muiderberg en Diemen, in beide richtingen. Verkeer wordt in beide richtingen over één van de twee bruggen geleid. Om verkeershinder te beperken, geldt een landelijke omleidingsroute.
Van 4-sep-2006 t/m 8-nov-2006 en 26-okt-2007 t/m 23-aug-2007 worden van Muiderberg tot Bussum, in beide richtingen van Muiderberg tot Bussum, beide richtingen noodzakelijk onderhoud verricht en de vluchtstroken op de viaducten verbreed, vanwege de veiligheid. Gedurende 10 weken wordt het verkeer gedeeltelijk over de andere rijbaan geleid. Informatie over het eventueel afsluiten van op- en afritten volgt nog. Nadere informatie volgt nog omtrent de verbreding van de Carilose- en Hilversumseweg.

Van 1-sep-2006 t/m 31-dec-2007 worden ten behoeve van het beperken van de geluidsoverlast van de snelweg geluidsschermen geplaatst tussen Bussum tot Laren, in beide richtingen, Er zijn versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking

Van 1-jan-2007 t/m 1-jul-2007 vindt groot onderhoud aan de Hollandse Brug plaats. Reden is het aanpassen sterkte brug aan toegenomen verkeersbelasting en in breedte geschikt maken voor spitsstrook. Voor de duur van ongeveer 2 maanden verschoven en versmalde rijstroken met een snelheidsbeperking van 100 naar 90 km/u, in beide richtingen.

Bovendien wordt van 25-okt-2006 t/m 30-apr-2007 groot onderhoud verricht in verband met de toegenomen verkeersbelasting aan de A6 tussen Muiderberg en Almeerderzand, in beide richtingen

Van 25-okt-2006 t/m 30-apr-2007 vindt er van knp. Muiderberg tot Naarden-West, in beide richtingen grootschalig onderhoud aan viaduct(en) plaats. Ook de vluchtstroken op de viaducten worden, vanwege de veiligheid, verbreed.
Gedurende 10 weken wordt het verkeer gedeeltelijk over de andere rijbaan geleid. Informatie over het eventueel afsluiten van op- en afritten volgt nog.

Van september 2006 tot en met augustus 2008 vinden werkzaamheden aan de Muiderbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal plaats. De brugconstructie wordt versterkt om de veiligheid te waarborgen en de doorvaarthoogte voor de scheepvaart wordt vergroot. Ook wordt de parallelweg op de brug verbreed.
Het verkeer op de parallelweg moet rekening houden met verkeershinder. Gedurende zes weekenden in september/oktober 2007 wordt het verkeer op de Al over twee versmalde rijstroken per rijrichting geleid. Het verkeer moet rekening houden met snelheidsbeperkingen van 70 km per uur en extra reistijden. Bij grote verkeersdrukte wordt het verkeer omgeleid. Lees ons artikel over de aanpassingen aan de brug!

meer informatie op http://www.rijkswaterstaat.nl/rws/cdr/vananaarbeter/


terug naar het overzicht

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: