terug naar het overzicht
naar "het Muidens Postagentschap"

Stadspost is uit op postagentschappen

Uit de Gooi- en Eemlander van 23 juni 2001

DEN HAAG/GPD - De particuliere stadspostdiensten zijn geïnteresseerd in samenwerking of overname van de postagentschappen en kleinere postkantoren waar Postkantoren BV van af wil. "Wij gaan in gesprek met betrokkenen om te zien in hoeverre wij het hiaat kunnen opvullen", aldus mr. J. Geertman, voorzitter van de coöperatieve vereniging Stadspostunie.

Bij deze rechtstreekse concurrent van PIT Post zijn 72 particuliere stadspostbesteldiensten aangesloten die zich bezig houden met distributie van poststukken en pakketen van boven de 100 gram. Beneden dit gewicht is dit het monopolie van PIT Post. De stadspostdiensten werken vooral lokaal en regionaaL Maar de Stadspostunie zegt met haar 72 leden ook een dekking van het hele land te kunnen verzorgen; een bij de Stadspost in Maastricht aangeboden poststuk of pakket voor Groningen wordt door de collega-stadspostdienst in die stad bezorgd.

In aantal plaatsen hebben de aangesloten stadspostdiensten eigen brievenbussen in de kleur blauw om zich te onderscheiden van de rode van PIT Post. De stadspostdiensten hebben eigen kantoren waar poststukken kunnen worden gebracht en gehaald en ook postzegels worden gekocht. Daarmee hebben de stadspostdiensten volgens mr. Geertman ervaring met vergelijkbare diensten in de postagènschappen en kantoren van Postkantoren BV. "In principe zouden wij ook kunnen wat PIT Post en de Postbank nu in hun postkantoren doen", zegt Geeftman.

Dat de stadspostdiensten in feite de grootste concurrenten van PIT Post zijn hoeft daarvoor volgens Geertman geen belemmering te zijn. "Ook al ben je elkaars concurrenten, wil dat nog niet zeggen dat je niet met elkaar kunt samenwerken", aldus Geertman.