naar 'Muiden Veilig?'
terug naar de inhoudsopgave

muideninfo.nl ingezonden stukken:

Ontploffingsgevaar

(Een ongeruste mevrouw wendde zich tot uw Webmaster, en maakt zich zorgen over wat zij las in de Gooi- en Eemlander:)

Ik bezorg je maar even dit stukje uit de Gooi- en Eemlander, waar ik mij enorm ongerust over maak. Er staat dus, dat onze burgemeester de richtlijnen voor het veilig opslaan van vuurwerk aan zijn laars lapt, ook na de verschikkelijke en domme ongelukken in Enschede en Volendam. Ikzelf vind zelfs 20 meter afstand tot 50.000 kilo vuurwerk nogal weinig.
(Mijn man zegt: "dat is (krachtterm) het gewicht van 100 zware vliegtuigbommen waarmee in de tweede wereldoorlog hele woonwijken werden plat gegooid - "blockbusters" weet-je-wel").
Wie is er hier nu eigenlijk 'fors en autoritair'?

Als ik het goed begrepen heb ligt er bij de Kruitfabriek nog een veelvoud aan dit gewicht aan hoog explosief materiaal. Zelfs toen deze explosieven nog niet zo 'volmaakt' waren, vielen er in de vorige eeuw dooien tot in Weesp als dit ontplofte. Welke garantie's kan deze burgemeester, die zich nu zo opstelt tegenover de regelgeving van de hogere overheid eigenlijk geven dat half Muiden niet van de kaart gevaagd wordt als het daar eens goed mis gaat?

"Gaat u maar gerust slapen" verhaaltjes, die we al veel te vaak gehoord hebben, mag hij het best achterwege laten.

Klarabel
(werkelijke naam op verzoek achterwege gelaten)

COMMENTAAR VAN UW WEBMASTER:

Ach, Klarabel, je moet niet alles geloven wat de kranten schrijven.

Je Webmaster hoopt toch maar dat bijvoorbeeld de Nieuwe Weesper onze burgemeester helemaal verkeerd heeft begrepen, want die zou juist gezegd hebben:


"De chloortrein op zich is niet gevaarlijk. Maar als deze in botsing komt met een andere trein ontstaat wel een gevaarlijke situatie"
Nogal wiedes! Zelfs een Kruitfabriek is op zich niet gevaarlijk, tot dat-ie ontploft. En veel te hard rijden ook niet, zolang je - inderdaad - niet botst.

Smith wil dat de regering naar alternatieven zoekt. "Misschien kan de chloor vervoerd worden met vrachtwagens. Dat is minder gevaarlijk."
Natuurlijk! Er gebeuren nooit ongelukken met vrachtwagens. Geniaal! En bovendien komen ze, over de A1, dan veel dichterbij Muiden! Fraai gezicht, honderden tonnen chloor in glimmende trucks.
Volgens de Muidense burgemeester moet het vervoer bovendien plaatsvinden langs trajecten waar weinig mensen wonen.
Zoals Oezbekistan....?

Maar de woordvoeder van de gemeente Nederhorst den Berg maakt het, naar verluid, ook behoorlijk bont:
"De wind hoeft maar even verkeerd te staan of de chloorgassen worden door de wind meegevoerd naar deze gebieden." sprak hij bezorgd - en als de wind anders staat, naar andere gebieden, en dat is niet erg, want daar wonen geen Nederhorsters

Je ziet, Klarabel, dat kan toch echt niet waar zijn...
terug naar de inhoudsopgave
naar 'Muiden Veilig?'


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: