INFORMATIE en PLATTEGROND


Maak uw keuze:

AGENDA
Meteen een Rondje Historisch Muiden!

De Westbatterij

De Westbatterij behoorde tot de Hollandse verdedigingslinie. Het gebouw wordt nu gebrukt door de Zeeverkenners, die dit gebouw zelf opknapte. U vindt het aan de Westzeedijk. Een wandeling daarheen is, wegens het magnifeike uitzicht over het IJmeer, zeer de moeite waard. Als u verder over de dijk doorloopt, kunt u ook nog genieten van het uitzicht over de ongerepte natuur van het Kruitbos. In dat bos werden explosieven gemaakt.

De Politiepost

De Politiepost bevindt zich aan de zijkant van het gemeentehuis, 't Anker 1. Op dinsdag en donderdag van 9 tot 12 kunt u er zeker terecht. En anders belt u 0900-8844 (lokaal tarief) en maakt u een afspraak. Voor noodgevallen belt u altijd 112.

De Kazerne

Aan de Kazernestraat ligt in een met gras begroeide heuvel 'de Kazerne'. Hier waren eens de soldaten gelegerd, die dienst moesten doen op het eiland Pampus. Nu wordt het gebouw gebruikt als gemeentelijke accomodatie: de gemeenteraadsvergaderingen en openbare bijeenkomsten vinden er plaats, en de Bibliotheek is er gevestigd. Er is ook een balletklasje.

Het Muizenfort

Aan het Vestingplein ligt het Muizenfort. Dit fort is met gracht en brug is voortreffelijk gerestaureerd. In het Muizenfort is onder andere de "Walbasis"( het kantoor) van de stichting Pampus gevestigd. Van hieruit worden alle activiteiten die verband houden met het forteiland Pampus geregeld. Ook de Historische Kring Stad Muiden (HKSM) is in het Muizenfort te vinden

NAAR HET BEGIN VAN DEZE PAGINA

U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: