naar het nieuwtjes overzicht

Muider Nieuwtjes

TWEEDE HELFT 2007


22 december 2007

Olie in de Vecht

Op 20 december werd er in Vechtmonding een aanzienlijke hoeveelheid olie in het water geconstateerd. De politie is betrokken bij het onderzoek naar de oorzaak hiervan en Rijkswaterstaat heeft inmiddels maatregelen genomen om verdere verspreiding van de olie tegen te gaan. Vanwege ijsvorming is het echter niet mogelijk de olie nu te verwijderen. Daarvoor dient gewacht te worden tot de dooi invalt.

Om verspreiding van de olie over de Vecht te voorkomen is de Grote Zeesluis tot zolang gestremd voor het scheepvaartverkeer en naar verwachting zal dat duren tot Nieuwjaarsdag. Via Rijkswaterstaat wordt de scheepvaart geïnformeerd.

6 december 2007

Reparatiewerkzaamheden gasleiding Maxisweg

Tijdens routinewerkzaamheden aan de gasleiding is Gasunie gestuit op een, onvoorziene en ongewenste situatie waardoor direct ingrijpen noodzakelijk was. Op donderdagochtend 5 december heeft Gasunie contact gezocht met de gemeente Muiden om uitleg te geven over de stand van zaken op dat moment. De stalen mantelbuis om de gasleiding, die zich dwars onder het nog maar net nieuwe geasfalteerde fietspad bevindt, is scheef gaan zakken en bovenop de hoge druk gasleiding gaan drukken waardoor de kwaliteit van de stalen gasleiding mogelijk schade had opgelopen. Het gaat om een belangrijke gasleiding die de energiecentrale voorziet van aardgas; om veiligheidsredenen is de gasdruk in de leiding verlaagd.

Met medewerkers van Gasunie is door de gemeente het plan van aanpak doorgenomen. Daaruit kwam al snel naar voren dat de gehele stalen mantelbuis die op de gasleiding is gaan zakken in zijn geheel moet worden verwijderd. Pas dan kunnen de veiligheidsspecialisten van Gasunie de beschadiging van de leiding met speciale apparatuur nakijken waaruit zal moeten blijken of ook de leiding zelf voor een deel vervangen zal moeten worden.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren was het dus noodzakelijk om een deel van het fietspad open te breken. Nadat er goede afspraken over de te verhalen kosten en verkeers-maatregelen (verkeerslichten, wegversmalling) zijn gemaakt heeft de gemeente gezien het algemeen belang daar toestemming voor gegeven.

Er zal dagelijks contact zijn tussen de medewerkers van de gemeente Muiden en Gasunie om op de hoogte te blijven met de stand van zaken.
Gasunie laat met nadruk weten dat er geen gevaar is voor de omgeving en dat de gasvoorziening niet in gevaar komt.

26 november 2007

Korpsavond brandweer Muiden en Muiderberg

Vrijdagavond 23 november werd er in de brandweerkazerne van Muiden de jaarlijkse korpsavond gehouden van brandweer Muiden en Muiderberg. De avond stond in het teken van het uitreiken van certificaten, diploma's en bevorderingen. Burgemeester A.M Worm de moel reikte de bevorderingen uit aan Marcel van Vliet Charles Terlien beide brandwacht 2e klasse. En Michel Bruns werd bevorderd tot brandmeester. Peter Wegman kon helaas zijn oorkonde voor 30 jaar trouwe dienst niet in ontvangst nemen door dat hij was verhinderd. De burgemeester beloofde dit op een ander moment als nog aan hem uit te reiken. Na toespraak van de burgemeester werd er de nieuwe website www.brandweer-muiden.nl gepresenteerd. Een nieuwe site waar veel informatie over de brandweer van Muiden en Muiderberg is te vinden. Ook staan er veel brandpreventie tips op de site die bedrijven en burgers kunnen gebruiken om hun omgeving brandveilig te maken.

op de foto van links naar rechts Michel, Charles en Marcel .



20 november 2007

Onzin in Najaarsnota.

"Volgens inventarisatie van het ministerie (van Rijkswaterstaat) ligt in diverse gemeenten de prijs van het rijbewijs boven het gemaximeerde tarief. Gemeente Muiden behoort ook tot deze groep.", zo staat er in de najaarsnota van de gemeente Muiden. "Onjuist", zo vertelde het ministerie ons desgevraagd: "Een gemeente kan aan leges rekenen wat zij wil. Er is geen 'gemaximeerde tarief'. Maar we hebben wél die gemeenten die het al te gek maken aangeschreven, en gevraagd zich een beetje te matigen."


19 november 2007
Amsterdamse Poortburg ferm afgesloten.


Hoewel er geen werkzaamheden plaats vonden, was de Amsterdamse Poortburg vandaag om 15:00 uur overduidelijk voor iedereen en alles afgesloten.


16 november 2007
Over de commissievergadering MZ van 15 november 2007

Wethouder Hesterman redt zich eruit

U weet dat er een discussie in de raad(scommissie) gaande is over het al dan niet sluitend zijn van de begroting. Er is een tekort op de begroting, dat uit de reserves wordt aangevuld. Toch is hij sluitend, zo verdedigde wethouder Hesterman: de tekorten zijn van tijdelijke aard, hebben te maken met de aanstaande gemeentelijke fusie, en wanneer je deze kosten uit de begroting neemt, is ze wél in evenwicht. De raadscommissie leek deze uitleg te accepteren.

Gemeente Muiden rekent te veel leges – u krijgt het teveel betaalde niet terug

Raads- en Commissielid Ben Hagens bracht onder de aandacht van de commissie dat de burgers van Muiden te veel voor hun rijbewijzen betalen, en mogelijk voor hun identiteitsbewijzen en paspoorten. In de najaarsnota staat:
De stormloop op de nieuwe rijbewijzen was ook goed merkbaar in Muiden. We verwachten op leges rijbewijzen een incidenteel voordeel te behalen van ruim € 18.900.
Hierbij willen wij de kanttekening plaatsen dat de gemeente Muiden in september 2007 bericht heeft gekregen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat over de gehanteerde prijs van het rijbewijs. Volgens inventarisatie van het ministerie ligt in diverse gemeenten de prijs van het rijbewijs boven het gemaximeerde tarief. Gemeente Muiden behoort ook tot deze groep. Wij zullen dit signaal laten onderzoeken. Bij dat onderzoek zullen wij ook betrekken de legestarieven voor onder andere paspoorten en identiteitsbewijzen en de tarieven die daarvoor in de andere G4 gemeenten worden gehanteerd. Wij verwachten dat wij uw raad in het eerste kwartaal van 2008 over de uitkomsten kunnen berichten en eventueel een voorstel doen om de prijs aan te passen.


“Wij zullen dit signaal laten onderzoeken” Hoe moeilijk kan dat zijn? Muideninfo stelt zich voor dat je ons tarief vergelijkt met het wettelijk maximum en dat de conclusie dan snel getrokken is. “laten onderzoeken”: kennelijk is het gemeentelijk apparaat niet zelf in staat dat onderzoek te doen. Moet het nog gekker worden?

Als uit dat onderzoek blijkt dat u te veel betaald heeft, krijgt u het teveel betaalde niet terug, antwoordde wethouder Hesterman desgevraagd ferm.

Muiden rekent 46,85 euro voor een rijbewijs.
De nog schattiger gemeente Veere, waar Muiden zich zo graag mee vergelijkt, rekent 22,50 euro.
Gemiddeld wordt er 36,43 euro gerekend.



30 oktober 2007
Over de commissievergadering van 25 oktober 2007

Raadscommissie ontevreden over financieel beleid college

De raad had een half miljoen euro ingezet om de gemeente bij de ARHI-procedure (de gemeentelijke fusie) te begeleiden. Dit geld is echter “verdampt”, en besteed aan duur tijdelijk personeel, dat ingehuurd werd om de gaten te dichten die vielen door de het op grote schaal weglopen van het gemeentelijk personeel, en, in mindere mate, zwangerschapverlof. Zwangerschappen lijken wel epidemisch op het gemeentehuis, de zucht naar een andere werkgever meer dan dat.
“Het geld is wél erg gemakkelijk uitgegeven” verzuchtte Diederik de Bruin (VIB), en iedereen vond dat voor deze andere besteding toestemming aan de raad gevraagd had moeten worden. “Onrechtmatig” vond de oppositie, en eigenlijk was daar weinig tegen in te brengen: “Het geld is aan noodzakelijke inzet van personeel besteed” probeerde wethouder Hesterman nog, “maar dan had je wel eerder aan de bel kunnen trekken” wierp Dick Methorst (CDA) tegen.
Hette Zijlstra (PvdA) waarschuwde dat de kosten voor het gemeentelijk apparaat nog wel verder kunnen oplopen: “Een gemeente die opgeheven gaat worden is geen aantrekkelijk werkgever, en we zullen dus duur, tijdelijk personeel moeten inhuren”. Hette pleitte er ook voor om nu de opgebouwde reserves ten bate van de eigen Muider bevolking te besteden aan verbetering van de openbare ruimte “dat geld hebben onze burgers bij elkaar gespaard, en het is een slecht idee om dat straks in de grote pot te laten verdwijnen.”

Ook betalen op de parking aan de Maxisweg

Tijdens de daar opvolgende behandeling van de programmabegroting werd duidelijk dat het college streeft naar een verbetering en uitbreiding van het parkeerterrein aan de Maxisweg. Er komen 40 plaatsen bij, en een bushalte. Het terrein is eigendom van Rijkswaterstaat, maar die willen de € 700.000 die het project kosten niet geheel zelf betalen: Muiden draagt € 84.000 bij. Om dit geld terug te verdienen stelt het college voor om, evenals aan de Mariahoeveweg, ook aan de Maxisweg betaald parkeren in te voeren. Als de raad dat niet wilt, gaat het niet door: “wij zijn immers dienaren van de raad”, sprak wethouder Winnubst, “als u persisteert, houden wij ons daaraan” Amen.



19 oktober 2007

Hulde voor Ton Sijbrands


foto Rozendaal, bewerking Muideninfo
Gisterenmiddag ontving onze Stadsgenoot en Klapwijker Ton Sijbrands namens het college een grote bos bloemen en een mooie fles wijn voor zijn uitzonderlijke prestatie in Tilburg. Hij verbeterde daar onlangs het wereldrecord "blind simultaan dammen".
De meervoudig oud Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen dammen heeft daarmee voor de negende keer zijn eigen wereldrecord blind simultaan dammen verbroken. De geschenken werden Ton overhandigd door de burgemeester, mevrouw Anne-Marie Worm-De Moel.

In het gesprek met de burgemeester vertelde hij dat hij - na kennis gemaakt te hebben met alle 25 tegenspelers twee verdiepingen hoger ging zitten om zich te concentreren voor het toernooi. Terwijl zijn tegenstanders hun borden voor zich hadden moest Ton alle partijen in zijn hoofd hebben.
Ton won van 21 spelers en eindigde met 4 in remise. Een prestatie van formaat, want Sijbrands tegenstanders waren allen ervaren wedstrijddammers.




16 oktober 2007

De raadscommissievergadering van 9 oktober 2007 (Cie Algemene zaken)

(overgenomen van de kabelkrant) “De oppositie van CDA, VVD en D66 hield zijn mond gedurende de gehele vergadering uit protest tegen houding college en coalitie van VIB en PvdA. Mevrouw Deuling (D66) deelde na de vergadering verklaringen uit betreft het statement van de gezamenlijke partijen.

De burgemeester reageerde begrijpend, de PvdA reageerde; "koekje van eigen deeg" vanuit de vorige formatie. De vergadering Algemene Zaken was dan ook voor 20.45 uur afgelopen”

De raadscommissievergadering van 10 oktober 2007 (Cie Ruimtelijke zaken)

De vergadering werd geleid door pas benoemd raadslid Ben Hagens (VVD) die, met name bij de rondvraag, wel heel veel ruimte bood aan de breedsprakigheid van commissieleden in insprekers. De rondvraag duurde dan ook ruim anderhalf uur, waar daar normaal een kwartiertje voor staat.

De Rondvraag.
Er waren twee insprekers, geen onbekenden: Johan ter Beek en Han van Wees. De eerste beklaagde zich breedsprakig over het gebrek aan voortgang bij de bouw van het wegrestaurant op de verzorgingsplaats de Hackelaar aan de A1. Zuur constateerde hij de ondanks de extra uitgaven van € 580.000 voor het inhuren van extra gemeentepersoneel er kennelijk geen werk uit hun handen komt. Hij richtte zich uitgebreid, in zijn nawoord, persoonlijk tot de heer Woudstra, die, ook ingehuurd door de gemeente, volgens Johan ondermaats presteerde. De voorzitter greep nauwelijks en te laat in bij deze onzakelijke en ongepaste aantijging, en de overschrijding van de spreektijd. Insprekers zijn immers slechts gerechtigd tot een kort nawoord.
Ook ten opzichte van Han van Wees was de voorzitters meer dan toegeeflijk. Nadat hij een redelijke spreektijd besteed had aan het ophalen en neer zetten van een kruiwagen, beklaagde Han zich omslachtig over de onveiligheid van de Weesperweg, en het snoeien van bomen op particulier terrein (door de gemeente?). De zin van de kruiwagen ontging allen, en desgevraagd verklaarde Han dat daar de achterstallige antwoorden in konden.

Wethouder Winnubst hoorde het beleefd aan en antwoordde nog beleefder : de voortgang bij 'de Wegman' is in handen van Rijkswaterstaat, en “er wordt door de gemeente aan geen zaak zoveel tijd besteed als aan de uwe”. Han van Wees kreeg te horen dat, na analyse, de Weesperweg niet als gevaarlijk beschouwd wordt, maar dat, in samenwerking met Weesp, er toch verkeersmaatregelen te verwachten zijn (zoals een snelheidbeperking).

Toen kwamen de commissieleden aan het woord, waarbij, zoals gebruikelijk, de bijdragen van Dick Methorst de uitgebreidste waren. Op Muideninfo had Dick gelezen over de onfortuinlijke gang van zaken rond het Sluishuis, en hij had zelf geconstateerd dat daar alreeds Horeca werd bedreven. Hij vroeg om óf de bestemming aan te passen, óf handhavend op te treden. Ook meldde hij dat het afgelopen zaterdag wegens werkzaamheden aan de A1, weer eens een puinhoop was in Muiden. Hulpdiensten zouden er, als dat nodig geweest zou zijn, er niet doorgekomen zijn. En weer waren het de bussen van Connexxion, die na uren in de file te hebben gestaan, iets van de verloren tijd goedmaakten door bij Dick voorlangs over de Amsterdamse Straatweg te rijden in plaats van over de geblokkeerde Maxisweg. Dick sprak er schande van. Verder had Dick vernomen dat er een overeenkomst met betrekking tot de uitvoering van het stroomlijnalternatief (verbreding A1) met plaatselijke bestuurders was getekend, en hij vroeg of de wethouder daarover wel geïnformeerd was. En zo nee, waarom niet? Wist de wethouder wel dat het om een mini-aquaductje ging? En was Reissenweber (projectleider Bloemendalerpolder) wel op de hoogte, en zo nee, waarom niet? En wat waren de consequenties voor de leefbaarheid van de Bloemendalerpolder? En het KNSF-terrein?
Erik Pieter Vlaanderen deelde de bezorgdheid rond het Sluishuis en waarschuwde niet te dralen, anders zou er een 'gedoogsituatie' ontstaan, die lastig terug te draaien is.
Eric Mackay wilde weten hoe het stond met de Schoutenwerf.
De overige punten die tijdens de rondvraag ter sprake werden gebracht laten we wegens plaatsgebrek achterwege. Muideninfo is niet van elastiek.

Wethouder Winnubst antwoordde dat met betrekking tot de Schoutenwerf eerdaags de samenwerkingsovereenkomst die de eigenaar, de heer van der Vliet met de gemeente tekende door de projectontwikkelaar, Hillen en Roosen, zal worden overgenomen. Over het Sluishuis deelde hij de bezorgdheid en: “als er in strijd met de bestemming wordt gehandeld zal er worden gehandhaafd”.
Over de puinhoop in Muiden ten gevolge van de werkzaamheden op de A1 was hij reeds gebeld door Methorst : “wethouder, doe er wat aan”. De wethouder antwoordde dat dit wel een overschatting van zijn machtige hand was. Fred Winnubst maakte duidelijk dat Dick Methorst het wel erg bont maakt wanneer hij onder deze omstandigheden eist dat Connexxion zich braaf in de chaos aansluit en niet iets van de verloren tijd goed maakt door de route langs het huis van Methorst te kiezen. Toen Methorst op volledige afsluiting van de Amsterdamse Straatweg aandrong riposteerde hij dat een dergelijk besluit haaks staat op het belang van veel Muiders, die, wanneer het sluipverkeer bedwongen is, vele kilometers besparen met een volledige openstelling. Het belang van de heer Methorst en zijn handvol buren weeg daar niet tegenop.
Wethouder Winnubst had zich ook gestoord aan de gang van zaken rond de overeenkomst in zake het Stroomlijnalternatief (verbreding A1). Dat met name Muiden er niet bij betrokken was, terwijl veertig procent van de werken op haar grondgebied plaatsvindt, is onverteerbaar. Uiteraard zal hij reageren, Weesp reageerde al. De wethouder waarschuwde dat “wanneer maar de helft doorgaat van wat men van plan is, zal Muiden niet weten wat haar overkomt” Zoals een veertienbaans autoweg door de Bloemendalerpolder.

De hockeyvelden in Muiderberg kwamen ook ter sprake, en de voorbereiding van toekomstige bestemmingsplanwijzigingen. We waren er niet bij, eindelijk was de rondvraag afgelopen, en de vergadering sloot, naar verluid, om half één.


28 september 2007

De raadsvergadering van 27 september 2007

Henk Bökenkamp verlaat raad, Ben Hagens komt erin

VVD-fractievoorzitter Henk Bökenkamp heeft de raad verlaten. Zoals te doen gebruikelijk ging dit gepaard met de nodige en onnodige toespraken, en geschenken, van de burgemeester namens de gemeente, en Dick Methorst namens de raad. Eric Mackay roemde Henk als bindende factor binnen de partij, Sandra Deuling verontschuldigde zich voor iets wat het aanwezige publiek ontging. Henk liet daarop weten dat er met hem niet te spotten viel en haalde daartoe een al even onduidelijke oude koe uit de sloot, waar Flip de Groot ook nog bij betrokken bleek te zijn. Het komt nooit meer goed tussen die twee, of drie.

Er was in de raad nogal wat discussie over de besteding van extra gelden voor het personeel. Het gaat om een half miljoen euro. Deze gelden waren door de raad ter beschikking gesteld om de ARHI-procedure (de gemeentelijke fusie) voor te bereiden, maar zijn uitgegeven aan ingehuurd personeel, noodzakelijk voor het verrichten van de dagelijkse werkzaamheden. En dat was niet de bedoeling, vond de hele raad, en riep burgemeester Worm ter verantwoording. “Als we u geld geven voor de slager, dan kunt dat niet besteden aan de kapper” liet Erik-Pieter Vlaanderen aan Anne-Marie Worm weten, die niet begreep dat deze verlegen schalk bedoelde haar een compliment wegens heur haar te maken. Enfin, in de volgende commissievergadering zal Anne-Marie verantwoording afleggen.
De burgemeester bevestigde nog eens dat Bussum de gemeentelijke fusie met Muiden niet wil.

En toen - na het schorsen van de vergadering tot 3 oktober - waren er hapjes en drankjes wegens het vertrek van Henk. In Muiden is gemeentepils gewoon bier….


20 september 2007

MUIDEN EN MUIDERBERG MAKEN VOMM-ACTIE 'OP PAD VOOR PIETER' TOT SUCCES

Dank zij de verkoop van alle loten (3500 loten van € 1,00 per lot), giften en de verkoop van Guatemalteekse artikelen op de boerenmarkt kan de VOMM € 4000 overmaken aan Pieter van Nistelrooijs project voor de school van Santa Maria di Chiquimula in het bergland van Guatemala: de toevoeging van een afdeling praktijkonderwijs dierkunde onder zijn toezicht.

De VOMM bedankt allen die aan dit succes hebben bijgedragen en met name Cor v.d. Bosch van de Vereniging Vechtvallei en Henk en Petra Nell van de Slothoeve voor de geweldige actiemiddag op de boerderij, waarmee zij het motto van de actie, Boeren helpen Boeren, op hartverwarmende wijze hebben waargemaakt. Speciale dank gaat ook naar degenen die weer zulke mooie prijzen beschikbaar hebben gesteld voor de loterij.

WERELDWATERDAG:

Kinderen van de Jozefschool deden mee aan Wandelen voor Water voor kinderen in Kenia!
Dit jaar namen voor het eerst kinderen uit onze gemeente deel aan de sponsorloop rond Wereldwaterdag van Aqua for All. Ze liepen van Muiden naar Muiderberg om water te halen en liepen vervolgens met 6 liter water in hun blauwe rugzakjes terug naar Muiden. Water halen over dergelijke afstanden is nog steeds dagelijks werk voor veel kinderen in ontwikkelingslanden en het gaat ten koste van hun tijd voor leren en spelen. Wandelen voor Water steunt projecten die het water dichter bij de mensen moeten brengen. In 2007 deden al 155 scholen in ons land mee. Het sponsorgeld dat door de kinderen wordt opgehaald wordt verdubbeld uit de fondsen van Wilde Ganzen en de NCDO. In Muiden wordt de sponsorloop georganiseerd door de VOMM.

Zo gingen op donderdag 22 maart tachtig leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van de Jozefschool, onder begeleiding van ouders, leerkrachten, vrijwilligers en politie, op weg om te wandelen voor het project Watervoorziening in Makueni, Kenia.


17 september 2007

Henny Woering wint brons op World Masters Atletiek


Henny met haar bronzen plak
Onze stadgenote Henny Woering heeft op de wereldkampioenschappen atletiek in Riccione (Italië) brons veroverd op haar favoriete onderdeel: de zevenkamp. In feite heeft zij hiermee haar prestatie van vorig jaar, toen zij zilver won bij de Europese Masters verbeterd: nu was er géén atlete uit Europa die haar voorbleef. De eerste prijs ging naar de Braziliaanse Conceicao Geremias en de Amerikaanse Rita Hanscom won zilver. De World Masters Atletiek worden iedere twee jaar gehouden op een wisselende plek. Nu deden er 8640 atleten aan mee uit bijna honderd landen. De deelnemers strijden in leeftijdsgroepen van vijf jaar tegen elkaar, de jongste deelnemer is 35 jaar, en er zijn vier deelnemers van boven de 95 jaar.
Henny Woering is verbonden aan de Muider Sport Vereniging MSV'68. Zij geeft daar bewegingsonderricht aan volwassenen, in het bijzonder aan 55-plussers in het kader van het 'GALM-project'.


16 september 2007

Eric Mackay verwerft fractievoorzitterschap VVD

Erik-Pieter Vlaanderen vist naast Ruimtelijke Ordening, maar is tevreden

De strijd over de opvolging van fractievoorzitter Henk Bökenkamp binnen de Muider VVD-fractie lijkt gestreden.
Eric Mackay wordt de nieuwe fractievoorzitter en Erik Pieter Vlaanderen wordt plaatsvervangend fractievoorzitter.

Het fractievoorzitterschap zal in hoofdlijnen als duofunctie uitgevoerd worden waarbij het accent op de portefeuille Algemene Zaken zal liggen bij de heer Vlaanderen en het accent op de portefeuille Ruimtelijke Zaken bij de heer Mackay zal liggen en Algemene Zaken zal liggen bij de heer Vlaanderen.
Ben Hagens, reeds al enige tijd Commissielid voor de VVD fractie, zal de vrijgekomen plek in de fractie innemen, en zal de portefeuille financiën op zich nemen.

In een commentaar zei Erik-Pieter desgevraagd dat het feit dat de fractievoorzitterschap als duo-baan wordt uitgevoerd hem meer dan tevreden stelt. Aan zijn ambitie om, in goed overleg, zijn stempel te kunnen drukken op het beleid, wordt meer dan tegemoed gekomen.


8 juli 2007

Mackay aast op fractievoorzitterschap VVD

Henk Bökenkamp, de huidige fractievoorzitter van de Muidense VVD, wenst zijn functie neer te leggen, en uit de fractie te stappen. Dat lijsttrekker Henk zomaar na de raadsverkiezingen, vorig jaar, het fractievoorziterschap op zich nam verbaasde Erik-Pieter Vlaanderen: als nummer acht op de lijst had hij tenslotte meer voorkeurstemmen dan de lijsttrekker, en ook meer dan 'de tweede man' : ex-wethouder Eric Mackay. "Ik verwachtte dat zij mij het fractievoorzitterschap zouden aanbieden' vertrouwde hij Muideninfo toe. Deze ambitie zou waar gemaakt kunnen worden nu Henk de fractie verlaat, maar we vernemen uit betrouwbare bron dat niet Erik-Pieter Vlaanderen maar zijn rivaal Eric Mackay zich voorbereidt op het fractie voorzitterschap. Mocht dat doorgaan, dan wenst Erik-Pieter woordvoerder Ruimtelijke Ordening te worden. Om zich daar op voor te bereiden, was hij aanwezig op het kort geding van de KNSF vs. de gemeente Muiden op 12 juli.
Waarschijnlijk wordt de leegvallende plek in de fractie ingenomen door Eric Hoetmer, die korte tijd een eenmansfractie vormde toen hij zich niet kon verenigen met het beleid van de PvdA inzake het KNSF-terrein. Daarna liep Eric over naar de VVD, en stelde zich kandidaat voor wethouder. Carmen Werneke zou van het raadslidsmaatschap afzien.



7 juli 2007
UIt de Gooi- en Eemlander:

Muiden zint op definitieve afsluiting sluisbrug

In een jaar tijd is de overlast van sluipverkeer in Muiden danig toegenomen. De verkeerslichten op de sluisbrug blijken onvoldoende om het toenemend aantal automobilisten dat files op de A1 wil omzeilen te kunnen weren. Het gemeentebestuur zint op maatregelen. ,,Nog voor het begin van het nieuwe schooljaar willen we krachtige maatregelen nemen. Zo gaat het niet langer'', zegt verkeerswethouder Fred Winnubst.

Het college van b en w heeft overleg gevoerd met vooral ouders van schoolgaande kinderen. Zij raken bij het naar school gaan lopend of fietsend steeds vaker in de verdrukking op de drukke sluis. Ook wordt er geklaagd over uitlaatgassen.

Volgens de verkeerswethouder overweegt het college sterk de zondagse afsluiting van de sluisbrug (in het hoogseizoen) uit te breiden naar de hele week. Punt is alleen dat de horecaondernemers er niet blij mee zouden zijn. ,,Maar in het begin waren ze ook tegen de zondagafsluiting, nu vinden ze het prima.''

(Zondag 1 juli, en zondag 8 juli was de Sluisbrug helemaal niet afgesloten: als de gemeente zo haar doel van permanente afsluiting wil bereiken is dit een voorbeeld van 'reverse engineering' (=maatregelen treffen waarmee je stapje voor stapje steeds verder van je doel afraakt).

Reacties: (op de website van de Gooi- en Eemlander)
Voor het begin van het nieuwe schooljaar?? Dan is het zomerseizoen alweer voorbij. Lekker vlot weer.Hoe lang wordt er nu al over gesoebat? Sluit af die brug. Niemand heeft er last van. Horecabezoekers uit de gemeente gaan lopend en mensen van buiten de gemeente mogen in de vesting niet parkeren. Het is iedere keer hetzelfde gezeur. Iemand uit de politiek gooit een balletje op, er wordt een paar keer over gemompeld en vervolgens gebeurd er niets omdat niemand een beslissing durft te nemen. Eerst was er een wethouder die beweerde dat het verboden was, toen moesten er voor veel geld stoplichten worden geplaatst. Weer weggegooid geld dus. Afsluiten is veel goedkoper. Iedere keer moet er kennelijk opnieuw een wiel worden uitgevonden. Nu nog iemand die er mee durft te rollen.

woon zelf in Muiden en dit stadje is dermate klein dat je geen auto nodig hebt om van de ene kant naar de ander tekomen, en als je toch in de auto zit kan je prima even via de A1 rijden. Snap niet dat die brug niet allang dicht is, gewoon hele jaar.

Wij wonen in het "buitengebied" en als wij s'morgens onze zoon naar school brachten op de fiets viel het ons altijd op dat zelfs inwoners van de vesting de kinderen met de auto naar school brachten! Steek je hand in eigen boezem en breng ze gewoon op de fiets, moet je kijken hoe rustig het dan weer is op de sluis!

Zie ook de ingezonden brief van Mike Man


U kunt uw bijdrage zenden of opmerkingen kwijt door op de onderstaande envelop te klikken
U belandt dan op ons reactie formulier: