naar het nieuwtjes overzicht

Muider Nieuwtjes

Klarabel,
de Babbelzieke
Buurvrouw

de Klacht van Klarabel


Een babbeltante bezoekt regelmatig commissie- en raadsvergaderingen. Niemand kent haar, ze valt niet op, maar na afloop schrijft ze me soms een briefje.

vanaf januari 2012: klik
  • hier voor ouwe koeien, tot september 2006,
  • hier tot en met december 2007,
  • hier tot en met augustus 2010,
  • hier tot en met december 2011,
  • hier tot en met december 2015,2 juli 2016

Klarabel zit vast

Meneer Winnubst had er nog zo tegen gewaarschuwd: als je de keurige rotonde in de Weesperweg vervangt door een gewoon kruispunt met stoplichten zit het verkeer uit Weesp hopeloos in de file. Nu moest ik vanmiddag met m'n man bij de Karwei zijn, en ik stond op de terugweg al na 50 meter vast. Ik wacht er op dat de file de rotonde bij de tunnel onder het spoor gaat blokkeren. Dan staat praktisch heel Weesp vast!
En fietsers moeten nu de drukke Weesperweg tweemaal oversteken. Er moeten er zeker een paar platgereden worden. Wat een zultkoppen, die Weespers, die het nu voor het zeggen hebben in Bloemendalerpolder. “Reverse Engineering” noemt mijn man dat, want die heeft ervoor doorgeleerd: een goede oplossing vervangen door een slechte oplossing.
Naar die beschaafde meneer Winnubst wilden ze natuurlijk niet luisteren. Meneer Winnubst had er goed aangedaan een kruispunt met stoplichten voor te stellen, dan hadden fractieleiders Dick Methorst en Ben Hagens vast een rotonde er door gedrukt. Uit recalcitrantie.

Trouwens, nog gefeliciteerd met uw lintje, webmaster. Volgens mij heeft u dat gekregen voor het volharden in jarenlange recalcitrantie, maar dan wél van het goede soort. Met uw verstand ingeschakeld.

Die anders - volgens u dan - zo razend intelligente meneer Visser had zeker z'n verstand uitgeschakeld toen hij aangifte deed tegen Guus Kroon, de zachtaardigste man van Muiden. Guus vergeleek in een koddig laken gehuld meneer Visser met een Roofridder, een goede vergelijking, want meneer Visser vergelijkt zichzelf met een parasiet en zijn motto is “de één zijn verlies is de ander z'n winst”. Toch vond meneer Visser dat z'n “goede naam aangerand” werd. Dat meneer Visser samenwerkte met later veroordeelde fraudeurs wou Guus ook nog zeggen, maar dat vond de rechter niet goed. Guus kreeg vrijspraak.
Al met al, webmaster, ging het om helemaal niets: die plechtige meneer Veenhuysen heeft meneer Visser van ernstiger zaken zoals misleiding, chantage en bedreiging beticht. Maar ja, meneer Veenhuysen is weerbaarder en niet zo zachtaardig als Guus.

Ook meneer Veenhuysen heeft van onze grootgrondbezitter niets te vrezen. In de wet staat dat zolang wat je over iemand publiceert waar is, en je vindt dat het nodig is om die nare waarheden bekend te maken – omdat ze “in het maatschappelijk belang zijn” brult m'n man – dan is er never-nooit sprake van smaad. En gek genoeg ook niet van belediging, hoewel de waarheid de moeder is van alle belediging, volgens m'n man. Denk daar maar eens over na.